Hist

Páginas: 4 (916 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2011
El dinar campestre- Édouard Manet

"Le déjeuner sur l'herbe", obra de l'autor francés Édouard Manet va ser elaborada a l'any 1863.
És un cuadre d'estil impressionista. Actualment aquesta obra estroba al Museu d'Orsay a París.
La técnica utilizada és olí sobre tela i té unes dimensions de 2.08 x 2.64m.
Manet pertanyia a una familia burgesa. Va estudiar al talles de Thomas Couture però elsseus veritables mestres van ser els pintors clàssics dels quals va apendre la composició i la tècnica.

Anàlisi formal:

Breu descripció: En aquesta obra es pot observar que apareien 4personatges. Dos d'ells són homes asseguts a l'herba conversant i els altre dos són dones, una d'elles nua asseguda amb els dos homes i l'altre banyant-se al riu.

La composició és piramidal, està organitzadaen diversos triangles: dos tenen per vèrtex els caps masculins, un altre triangle té el seu vèrtex en la jove del fons y per últim, el triangle major que engloba totes les figures, el vèrtex del quales troba a l'espai de darrera de la dona que es banya. Es pot observar a la part inferior esquerra la natura morta que introdueix la composició. La composició es tancada pels arbres que hi apareixen.Veiem que la dona nua que està asseguda a l'herba té un punt de vista frontal, per tant està incloint a l'espectador en l'escena.
Manet trenca amb la perspectiva tradicional en aquesta obra,utilitza una perspectiva lineal. Crea un espai en alçada per mitjà d'efectes cromàtics, per les diferente tonalitats. Es pot veure com la dona que es troba al fons de la composició està desproporcionada encomparació a la resta dels personatges, té unes mides més grans.
El color a la composició està aplicat amb grans taques de colors plans, juxtaposades les zones clares amb les fosques, de forma queno hi han gradacions. Fort contrast entre els colors freds i els càlids. És el color qui suggereix els volums. Es pot veure una gran varietat de colors verds al paisatge. Si ens referim a la llum es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist
  • hist
  • hist
  • Hist
  • Hister
  • Hist
  • histo
  • hist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS