Historia de Jacob Xalabin

Páginas: 8 (1754 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
HISTÒRIA DE JACOB XALABÍN

Personatges:

-Sultà turc: Elbai Murat
-Fill bastard: Beseit Bei
-Fill legítim: Jacob Xalabín
-Madrastra: Issa Xalabina
-Company de Jacob: Alí Baixà
-Governador i conseller del sultà: Alí Baixà pare
-Missatgers
-Metge jueu nascut a la ciutat de Constantinoble: Quir Mossé
-Rei de Palàcia
-Filla del rei: Nerguis
-Cambrera de la filla
-Senyor de Satalia:Hocman Bei
-Germana del senyor de Satalia


Capítol I

La història comença amb la presentació d’alguns dels personatges, el sultà de Bursa, els seus fills i la seua dóna, mentrestant també apareixen altres tres personatges com el metge jueu, Alí Baixà pare i fill.
Jacob Xalabín, el fill legítim del sultà és un xic ple de qualitats, a qui la seua madrastra sempre li demana que l’ajude. Amb elpas del temps Issa Xalabina es torna botja per el seu fillastre, tant que necessita prendre a Jacob. Aquest se n’adona i intenta fugir d’ella el màxim possible anant-se’n amb Alí Baixà. La madrastra de Jacob amb el seu mal de cor desitja la mort, mentre que el sultà demana que la examinen tots els metges del regne i de les terres de Constantinoble. Hi apareix un metge jueu que aconsegueix saberel seu mal incurable, mal d’amor. Aquest intenta satisfer el desig de la Xalabina fent-se amic de Jacob però, el seu pla no ix be. Tot seguir, li diu al sultà i a la seua dóna que la solució està en assassinar al fill legítim.

Capítol II

El sultà acabà de dir-li al governador allò que volia que fera. Quan Alí Baixà escoltà aquelles paraules se n’anà a casa plorant ja que pensava que el sultàhavia perdut el nord, no volia matar a un xic tan dolç com era Jacob, amic del seu fill.
Al dia següent un missatger enviat pel sultà li digué al governador que acudirà de immediat a palau on li tornaren a dir que de seguida tindria que matar a Jacob.




Capítol III

Els dos amics, Jacob i Alí, en acabar de dinar anaren a dormir junts. En quant el pare cregué que dormien entrà enl’habitació amb un ganivet amb la intenció de degollar a Jacob. El fill, Alí estava despert i en veure al seu pare es sorprengué però, no tant quan aquest li contà el que anava a fer. Aleshores Alí Baixà fill, pensà un pla, son pare mataria a una cérvola, li llevaria el fetge i li’l donaria al sultà. Així fos, el sultà li’l donà al metge i aquest a la Xalabina i així curar el seu mal.

Capítol IV

Resmés assabentar-se Jacob Xalabín de la seua suposada mort, decideix amb Alí Baixà fugir amb els cavalls cap a diverses ciutats però, abans d’arribar son atracats en un bosc quedant-se sense transport i pràcticament nuets. Finalment hi arriben a Palàcia on demanaren almoines i casa. Allí, una dona ben respectada els va acollir i els donà de menjar mentre que Alí Baixà aconseguia diners per podercomprar menjar i robes per a ells dos.
En aquell regne hi havia competicions, a les quals ningú dels dos es va poder resistir en participar-hi. El rei es va assabentar d’aquells dos grans competidors i va voler conèixer-los en persona i tot seguit demanar la seua presència en una festa que anaven a fer a l’arribada del seu gendre. Mentrestant la filla del rei s’enamorà bojament de Jacob, tant queva manar a la seua cambrera dur un mandil cosit per Nerguis al seu estimat.

Capítol V

El senyor de Palàcia va concertar a través de la correspondència el casament de la seua filla amb el senyor de Satalia. Quan aquest va arribar a Palàcia van estar quinze dies de celebració. L’últim dia, el gendre del rei decidí endur-se a la seua estimada al seu regne i allí celebrar el seu matrimoni amb laseua gent però, Neguis sols volia trobar-se amb Jacob. Neguis manà a la seua cambrera que portara a Jacob i a Alí a la torre mortuòria amb roba i menjar per a ells i els seus cavalls i allí es trobaria amb ells.

Capítol VI

En aquest capítol s’explica el perquè es construïen torres mortuòries a la gent morta.
La filla del senyor de Palàcia havia manat a Jacob i a Alí a la torre de sa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jacob xalabin
  • Traducción sobre la història de jacob xalabín
  • Historia Isaac Esau y Jacob
  • Historia de Esaú y Jacob
  • Historia de jose, hijo de jacob
  • Historia de jacob
  • Historia De Jacob Ordenados Alfabeticamente
  • historia de jose hijo de jacob

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS