Historia de Korfbal

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 4 de enero de 2015
Historia de Korfbal
Nico Broekhuysen,un mestre d'Amsterdam,es considerat el fundador d'aquest esport.L'objectiu es d'aconseguir un punt llencant una pilota per una cistella fixada a un pal de 3metres d'alcada i va establir el primer regulament d'aquest esport l'any 1902.Els paisos on es practicat mes son Blegica i els Pisos Baixos,paisos que tenen les dues primeres posicions de tots elscampions del mon absoluts que s'han dispusat fins avui dia. Es un esport recorregut pel Comite Olimpic Internacional(COI) encara que no fa part del programa olimpic.Aviu dia el korbal es practica activamentarreu del mon.
Reglement del korfbal
La pista de korfbal es una camp rectangular de 40 x 20 metres, separat en dues zones iguals per una linia central.Una meitat ataca i l'altre defensa, i en lesdues hi ha una cistella.
Un equip de korfbal el componen dos quadres.Un quadre esta format per quatre jugadors,obligatoriament dues dones i dos homes.
La cistella esta situada a 6.67 metres de la linide fons de la pista , es a dir a un terc de la linia de fons.La alçada de la cistella es de 3,5 metres .
Com es juga
Els partits es divideixen en dues parts de 30 minuts amb 10 minuts de descans.En atac, els quatre atacants es poden anar passant la pilota amb l'unic impediment que no es poden desplaçarse amb ella.L'objesctiu es desmarcarse per fer una cistella.
En defensa s'ha de impedir elllancament dels jugadors de l'equip rival.Nomes es poden defensar jugadors del mateix sexe.
El defensat es una de les posicions de aquest joc.Un jugador por llencar a cistella,de del quadred'atac,sempre que no estigui en posicio de defensat.
Un atacant esta defensat quan te un defensor davant seu i compleix les seguents condicions:
-Es un defensor del mateix sexe
-Es troba a distancia d'unbraç i mirant l'atacant
-Intenta bloquejar el llancament
-Es troba mes aprop de la cistella que l'atacant.
El penal es la sancio maxima i consisteix en un llancament directe a la cistella des del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Korfbal
  • El Korfbal
  • Korfbal
  • Korfbal
  • korfbal
  • Que es korfbal
  • Qüestionari Korfbal
  • Unidad didáctica Korfbal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS