Historia de les video consoles

Páginas: 8 (1807 palabras) Publicado: 9 de enero de 2012
Atari Pong: va ser una consola creada per Atari el 1975, i la segona videoconsola de la història.No portava cartutxos, sinó que tenia només un joc, el PONG, imitant el "TableTennis" de Magnavox Odyssey. No van trigar a fer-se còpies del PONG, inserits enla circuiteria dels televisors o com jocs per altres consoles.

Atari 2600:  va ser el nom d'una videoconsola llançada almercat estadounidenc a l'octubre de 1977 sota el nom de Atari VCS (Video Computer System), convertint-se en la primera consola a tenir èxit utilitzant cartutxos intercanviables.[4] El 1982, després del llançament del Atari 5200, va adoptar el nom final basat en el nombre de catàleg que li identifica (CX2600). Aquesta consola va ser un gran èxit i va assolir que durant els anys 1980 fos sinònim de videojocs.Controladors: Joystick, Paddles, Driving controller, Trackball I Keypad.
Cpu: MOS Technology 6507 a 1,19 Mhz
Servei en linia: GameLine
Atari 5200: va ser una videoconsola introduïda al mercat estadounidenc el 1982 per Atari Inc  com a reemplaçament pel famós Atari 2600. El 5200 va ser creat per a competir amb el Intellivision, però va ser víctima de l'èxit del ColecoVision, llançat poc desprésd'ell. Diverses fallades de projecte van provocar un seriós impacte en la seva usabilitat i les vendes van ser baixes.

Controladors: Joystick, Trackball.
Cpu: 6502C a 1,79 MHz

Atari 7800: va ser una videoconsola llançada per l'Atari Corporation al mercat estatunidenc al juny del 1986. Una prova preliminar havia ocorregut dos anys abans, encara sota l'Atari Inc. El 7800 havia estat projectat pera substituir el Atari 5200 i restablecer la supremacia de l'Atari Corp. sobre Nintendo i Sega.

Controladors: Joystick, Trackball
Cpu: 6502C a 1,79 MHz
Nintendo Entertainment: System (coneguda també com NES o Nintendo NES) va ser una videoconsola de vuit bits pertanyent a la tercera generació en la indústria delsvideojocs. Va ser llançada per Nintendo a Amèrica del Nord, Europa iAustràlia entre 1985 i 1987. En la major part del continent asiàtic, incloent al Japó on es va comercialitzar per primera vegada el 1983, la hi va conèixer amb el nom de FamilyComputer, abreujat comunament com Famicom, o simplement FC. Va ser distribuïda per Hyundai Electronics.

Controladors: Dos ports de controlador
Una ranura d'expansió
Cpu: Ricoh 6502 8-bit @ 1.8 MhzSega Mega Drive o Sega Genesis: és una videoconsola produïda per SEGA, llançada al mercat el 1988. Aquesta videoconsola és la successora directa de la Sega Master System i va competir contra la SNES de Nintendo, com a part de les videoconsoles de quarta generació. Als Estats Units, Mèxic i alguns països de Sud-amèrica, com Argentina, es va comercialitzar sota el nom Sega Genesis i va tenir un ampli mercat. La primera versió dela Mega Drive va veure la llum al Japó a l'octubre de 1988. Va ser la successora de la Sega Master System i la primera videoconsola de 16 bits reals, sent la consola més reconeguda i lloada de Sega.

Controladors: Dos ports de controlador
Una ranura d'expansió
Cpu: Motorola 68000 16-bit @ 7.61 MHz
Super Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Super NES o SNES: va ser lasegona videoconsola de sobretaula de Nintendo i la successora de la Nintendo Entertainment System a Amèrica i Europa. Va mantenir una gran rivalitat a tot el món amb la Sega Mega Drive durant l'era de 16 bits. Per a la crítica i el públic, és una de les millors i de les més importants que han aparegut juntament amb la NES i la PlayStation, sent la més reeixida i venuda en la generació dels 16 bits.Controladors: comandament a control
Cpu: Ricoh 5A22 W65C816 16 bits a 3.6 Mhz
Servei en línia: Satellaview


PlayStation: va ser la primera vídeo consola de sobretaula que va publicar Sony,creada a mitjans dels anys 90. Aquesta consola és pionera en l'ús del CD-ROM com a suport d'emmagatzematge per als seus jocs, prescindint dels cartutxos convencionals que manejaven Nintendo i Sega. ...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Consolas Videos
  • Historia del video
  • La historia del video
  • La Historia Del Video
  • Historia de las consolas de videojuegos
  • Historia de las consolas de sobremesa
  • historia y evolución de las consolas de juegos
  • Reflexion De Video Historia De Las Cosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS