Historia de l'art. sarcofag dels esposos

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2012
Sarcòfag dels esposos de Cerveteri.

Context: Obra original realitzada al 520 a.C. d’autor desconegut. Civilització etrusca. Desenvolupament d’aquesta cultura a la península itàlica (actualToscana), entre el s. X a.C. i el II a.C., origen oriental, recull la tradició cultural i artística de les civilitzacions del Pròxim Orient i de la Mediterrània. Dominada per creences religioses i ritusfuneraris, presents en el seu art. Dóna gran influència a l’art romà. Retrats de bronze. Tècnica a la cera perduda.

Estil: Etrusc, antecedent de l’art romà, rep les influències artístiques de lescultures d’Àsia Menor i de Grècia. Utilitza en la seva arquitectura l’arc i la volta, elements d’origen mesopotàmic. Destaquen per dos tipus de construccions: el temple i la tomba. A la tomba, similar alshipogeus egipcis, excavada a la roca, inicia la utilització de l’arc i la volta. Els temples organitzen els seus espais a partir de planta rectangular, aixecat sobre un podi, cel•la dividida en tresespais i entrada única per la façana d’entrada a la qual s’hi accedeix per unes escales d’accés. Introdueixen l’ordre toscà. Tenen voluntat realista a la seva escultura: el retrat és el gènere méspreuat, provinent de les mascaretes funeràries. Influencien l’escultura romana. La pintura al fresc està present a les tombes, representant escenes de la vida quotidiana.

Característiques formals:Representa un sarcòfag en forma de kliné, amb les figures reclinades d’un home i una dona. Característiques formals:Grup exempt d’embalum rodó i unifacial. Policromat (colors força vius), fet enterracota. Tècnica: modelatge. Actitud amable de les dues figures, vestits i pentinats segons influència grega, rostres inexpressius, perfil geomètric i hieràtic, ulls ametllats, somriure estereotipat,actitud gestual de les mans transmet afecte. Relació amb els Koúroi i les korai de l’escultura grega.

Significat: Intent realista de reproduir de manera fidel els trets de la persona morta. La tomba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sarcofag dels esposos
  • Sarcòfag dels esposos i Ara Pacis Augustae
  • el sarcofag dels esposos
  • Historia de l'art
  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS