Historia del Arte- La Madeleine

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
LA MADELEINE
Autor: Vignon
Cronologia: 1806-1842
Localització: Paris
Context:
Moment de la caiguda de Napoleó. Tot va lligat a la Il•lustració, moviment que neix a França i avarca tots elsàmbits, basa el seu coneixement en la raó. Es creen les lleis gravitacionals de ewton, Kepler... A nivell social predomina un clima d’ús de la raó. Personatges importants com Diderot, Rousseau que son elscreadors de l’Enciclopèdia on es pretenia recollir tot el saber que es coneixia. Podríem dir que en aquest moment es quan comença l’historia de l’art amb l’historiador important Winkelman, a partird’ell el grec clàssic es converteix en el model a seguir. L’art començarà a tindre mes autonomia i també neix la crítica de l’art amb la raó. Es comencen a obrir els salons on s’exposen els quadres, elsaló per excel•lència es un al Louvre que es caracteritza per la seva exigència.
Estil de l’obra: Estil neoclàssic amb elements d’estil imperial (Napoleó)
Estil (en pintura):
Composicions clares,predomini del dibuix per sobre del color
Prescindeix de tota decoració
Molt freqüent la temàtica del mon clàssic de contingut heroic i moralitzant
Tenien una visió equivocada del món clàssic, vanidealitzar-ho. Els romans havien viscut sota la filosofia estoica: defensaven un sacrifici personal que portava a preferir el suïcidi a una vida poc honrada.
Anàlisi:
Temple octàstil perípter ques’eleva sobre un podi
Per accedir al temple, es puja per una escalera que dona lloc a la façana i després trobem columnes d’ordre corinti que es repeteixen, per sobre trobem l’entaulament,l’arquitrau, el fris, la cornisa i una coberta a dos aigües.
El temple esta dividit en tres naus: una central i dos laterals. La nau central està coberta amb cúpules esfèriques i al final s’arriba a un absissemi-circular que esta decorat amb un fresc que representa a Napoleó. A l’interior les naus estan separades per columnes corínties que aguanten un entaulament.
Al sostre hi ha tres cúpules que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte
  • Historia del arte arte impresionista
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS