Historia del telefono

Páginas: 8 (1813 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
1. L’INVENTOR DEL TELEFON

Durant molt temps Alexander Graham Bell ha estat considerat l’inventor del telèfon. No obstant, Bell no va ésser el primer en inventar aquest aparell. L’11 de juny de 2002, el Congrés dels Estats Units va aprovar la resolució 269, per la qual reconeixia que l’inventor del telèfon va ser Antonio Meucci, que el va anomenar teletròfon i no pas Alexander Graham Bell.Sobre aquest tema hi ha hagut força polèmica.

Antonio Santi Giuseppe Meucci va ser un inventor i científic italià, nascut a Florència l’any 1808 i mort a Nova York l’any 1889. Va estudiar Enginyeria Mecànica a Florència i durant la dècada dels anys 30 va emigrar a Cuba buscant fortuna. No va tenir sort i després de treballar durant alguns anys com a sanador a l’Havana va marxar a Nova

A Cuba,mentre treballava amb malalts reumàtics, als que aplicava petites descàrregues elèctriques per mitigar el dolor, va descobrir que la transformació de les vibracions sonores en impulsos elèctrics permetia transmetre la veu a distància, a través d’un cable. Durant els anys 50 va començar a dissenyar prototipus telefònics.

Va construir un primer model l’any 1855, coincidint amb l’any en que laseva dona va quedar paralítica i per rimer model l’any 1855, coincidint amb l’any en que la seva dona va quedar paralítica i per poder parlar amb ella va instal·lar diversos telèfons que comunicaven la seva casa amb el taller on treballava que estava en un edifici proper. L’any 1871 va presentar un altre model perfeccionat.

Primera invenció de Meucci
Primera invenció de Meucci
Aquest mateixany, va sol·licitar a Nova York la demanda de patent de l’aparell i el va batejar amb el nom de “teletròfon”. Per poder renovar el document de la demanda tenia que pagar deu dòlars cada any.

El científic italià va complir aquesta obligació els dos primers anys, però el 1874 no va poder aconseguir els diners i va perdre els seus drets legals sobre l’invent. Meucci va oferir el seu invent a lapoderosa empresa de telegrafia Western Union. Es va posar en contacte amb el seu president, Edward Grant, per mostrar-li el funcionament del seu “telègraf parlant”, però no el van rebre mai ni tampoc li van retornar la documentació i materials que els havia enviat.

Alexander Graham Bell, físic i inventor nord-americà d’origen escocès, que treballava en la transmissió de sons per a sords, vadescobrir que modificant un corrent elèctric continu es podien imitar les vibracions que produeix la veu humana. L’any 1874 va experimentar amb un fonoautògraf, una màquina similar a un bolígraf que podia dibuixar formes sobre vidre fumat, basant-se en ones acústiques.

Bell va pensar que seria possible generar els corrents elèctrics ondulats que es corresponguessin amb les ones de só. També vaimaginar que diversos filferros de metall, a diferents freqüències, com un arpa, podrien convertir els corrents ondulatoris, novament en so, però no tenia cap model de treball per demostrar la viabilitat d’aquestes idees.

Alexander Graham Bell
Alexander Graham Bell
Amb l’ajut financer de dos rics empresaris Bell va aconseguir avançar en les seves investigacions i experimentar amb la telegrafiaacústica. L’any 1875 a partir d’una maniobra accidental Bell i el seu ajudant van descubrir que només era necessari un únic filferro per transmetre el so.

Això va suposar un avanç decisiu fins que l’any 1876 Alexander Graham Bell va patentar el seu invent anomenant-lo telèfon.

També hi va haver polèmica entre Alexander Graham Bell i Elisha Gray l’any 1876. Elisha Gray havia inventat unaparell similar i va demanar una patent per a la seva invenció.
Elisha Gray
Elisha Gray

El mateix dia Graham Bell també va demanar-la, però curiosament, tot i haver-ho presentat dues hores més tard que Gray, el seu invent va ser examinat abans que el d’Elisha, que va haver d’esperar fins el dia següent. Elisha va presentar diferents demandes pel que havia passat, però la paternitat del telèfon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del Telefono
  • La Historia Del Telefono
  • Historia de telefono...
  • Historia del telefono
  • historia del telefono
  • Historia Del Telefono
  • Historia telefono
  • Historia del telefono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS