HIstoria La ladrona de libros

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 2 de septiembre de 2015

La Ladrona de Libros

Titol: La Ladrona de Libros / The Book Thief
Director: Brian Percival
Any i Nacionalitat: 2013/ Estats Units i Alemanya
Genere: Drama. Nacisme: II Guerra Mundial. Infancia. Literatura. Anys 30 i 40
Actors i actrius principals i secundaris:
Principals
Sophie Nélisse (Liesel, protagonista)
Geoffrey Rush (Hans Hubermann)
Emily Watson (Rosa Hubermann)
Nico Liersch (RudySteiner)
Ben Schnetzer (Max Vanderburg)
Secundaris
Oliver Stokowski: Alex Steiner.

Carina Wiese (Barbara Steiner)
Matthias Matschke (Wolfgang Edel)
Barbara Auer (Ilsa Hermann)
Levin Liam (Franz Deutscher)
Kirsten Block (Frau Heinrich)
Rainer Bock (Alcalde Hermann)
Roger Allam (Angel de la Muerte, Narrador de la historia)
Rafael Gareisen Walter (soldat nazi)
Sebastian Hülk (Agent de la Gestapo)Compositors de la banda sonora original: John Williams
Sinopsis:
Aquesta pelicula esta basada en un llibre de Markus Zusak; narra la historia d'una nina de nou anys que es adoptada per una família d'acogida en l'epoca del nazisme. Amb l'ajuda del seu pare adoptiu Liesel va aprenent a llegir i escriure per no ser l'objectiu de burles en l'escola. Coneix el seu vei i company d'hurts en Rudy onestableix una molt bona amistat.
Un dia, apareix per la porta un jove d'uns veintitants anys, jueu, qui demana refugi ja que la seva vida corr perill. Amb l'ajuda de tots aconsegueixen amagar en Max Vandergurb qui es fa amic etern de na Liesel. Tots junts intercanvien histories, somnis i relats apassionats.

Curiositats: Aquesta pelicula esta basada en un llibre, per Markus Zusak, el qual rep elmateix nom. I es narrada per la mort.
Premis i galardons:
2013: Oscars – Nominada a millor bso
2013: Globos de Oro – Nominada a mejor bso
2013: Premios BAFTA – Nominada a mejor bso
2013: Satellite Awards – Nominada a millor actriu secundaria (Watson) i banda sonora

Analisi historic:
El temes principals son l'amistat que neix entre Liesel i Max, un jueu amagat i fugitiu, que resideix en la sevacasa durant quasi dos anys. I també la amistat que comparteixen Liesel i el seu vei Rudy.
En l'ambient històric la pelicula es basa en els anys anteriors a la Segona Guerra Mundial, durant aquest i un cert temps mes tard. Pots veure la dictadura imposta per Hitler i com tothom adorava i seguia el seu regim; el seu odi cap als jueus i qualsevol que no fos alemany. Abarca entre els anys 1938 i1946-47. Es a dir, es veu perfectament com era l'Alemanya nazi abans de la guerra; com tots els alemanys (o la majoria) volia que estalles una guerra ja que creien que guanyarien. I també, aprecies les precaucions que tomaven en aquella epoca (en cada barri hi havia un soterrani on havia d'anar tothom en cas de alerta de bombes/misils). I per ultim, veus en la pelicula com sofreixen la guerra els mespobres i la reclutacio dels alemanys a nins petits (representat a en Rudy) potenciosos en activitats esportives i mes,
Al final de la pelicula es veu com les bombes afecten i destroeixen els barris i pobles d'Alemanya. En la historia, com a consecuencia, tota la família de Hazel i els seus veïns moren a causa de les bombes menys ella, qui aconsegueix sobreviure gracies al soterrani.

Tot aixòtranscorre en Alemanya, entre els anys 1939 i 1945-47.

Conclusió i Valoracions Personals:
La pelicula en conclusio volia expressar que el poder d eles paraules es encara mes poderos que el que imaginam; els nazis ja ho varen demostrar cremant tots aquells llibres plens d'altres cultures i que probvablement transmitien ideologies mes humanes i millors respecte al moviment Nazi. Jo, personalment,m'agradat molt, crec que ha estat una de les millors en l'ambit historic-nazi (aquest es un genere que m'apasiona). Per sort, vaig poder llegir el llibre d'aquesta pelicual i comparant, he sentit que he...ha trobat a faltar un munt de coses. Pero lo que es reflectir l'ambient nazi, xovinista i de mes, ha estat molt be representat sobre tot per part dels actors i el decorat. Quasi et podies sentir dins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA LADRONA DE LIBROS
  • La ladrona de libros
  • la ladrona de libros
  • ladrona de libros
  • Ladrona de libros
  • La ladrona de libros
  • ladrona de libros
  • La Ladrona de Libros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS