Historia starbuks

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1775 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de septiembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Visió global de la companyia

En els seus començaments, Starbucks era només una petita tenda de cafè d'importació a l'històric mercat Pike Plau de la ciutat nord-americana de Seattle, Washington. La idea del nom de l'establiment ve del clàssic de la literatura Moby Dick; Starbuck era el cognom del segon de bord del capitan Ahab, i amb ell es va buscar evocar el romanticisme del mar i latradició marinera.

A principis dels 80, Howard Schultz, President i CEO de la companyia (més endavant tornarem a aquest “element” clau de l'èxit de Starbucks), va arribar a l'empresa. En un viatge a Itàlia va ser captivat pels cafès de les cafeteries italianes i pel romanticisme de l'experiència del cafè. Va tenir la visió de portar la tradició de les cafeteries italianes als Estats Units, de maneraque els seus potencials clients disposessin d'un lloc per a la conversa i un sentit de comunitat; una espècie de lloc de pas per tenir un descans entre el treball i la llar.
Des del principi, Starbucks es va ser configurant per ser una cafeteria diferent a la resta. Una en la qual no solament es gaudís del cafè i de la riquesa de les tradicions, sinó que també s'establís una connexió entreclients i establiments. En l'actualitat, amb més de 15.000 botigues en més de 50 països , Starbucks és el primer torrador i distribuïdor de cafès multinacionals més gran del món. Amb cada tassa de cafè, persegueix que experimentem tant les seves tradicions i filosofia com una excepcional experiència de vida.
Starbucks s'introdueix per primera vegada en 2001 a Espanya, amb la signatura d'una jointventure amb el Grup Vips. Les dues empreses comparteixen els mateixos valors i la mateixa filosofia d'empresa, basada en el compromís d'oferir un producte d'alta qualitat als seus clients en un ambient enriquidor i respectuós. Això ha permès crear i consolidar una col•laboració sòlida i duradora. En l'actualitat, Starbucks compta amb més de 75 locals distribuïts entre Madrid, Barcelona, i SevillaPrincipals aspectes de la missió de Starbucks

El principi bàsic, essencial, de la companyia és:

Inspirar i alimentar l'esperit humà persona a persona, tassa a tassa i comunitat a comunitat

De manera més detallada, Starbucks es preocupa d'informar obertament (vegeu la seva pàgina web) dels pilars bàsics que desenvolupen aquest principi:

Cafè. Sempre ha treballat amb cafès de màximaqualitat. Defensen la seva obtenció de manera ètica i responsable, torrats amb summa cura, així com ajudant a les persones, en origen, que ho conreen.

Partners. Per a la companyia, les seves “baristes” (empleats) són el cor de la Starbucks experience. Ells estan compromesos en el coneixement del cafè, l'experiència amb el producte i el servei al client. Accepten la seva diversitat per crear un entornen el qual puguin ser ells mateixos. Els tracten amb dignitat i respecte, i els transmeten que és responsabilitat de tots mantenir viu aquest ideal.

Clients. Starbucks vol estar plenament compromesa amb els seus clients, connectar amb ells, riure's junts i alegrar-los el dia encara que només sigui per un instant. Saben que el seu treball comença amb una beguda perfectament elaborada, peròbusquen molt més que això. En realitat, la qual cosa també busquen és fomentar les relacions humanes.

Establiments. La companyia vol que les seves botigues es converteixin en el refugi dels seus clients, un parèntesi en les preocupacions del dia a dia, un lloc de trobada amb família i amics. Aquí poden gaudir de la vida al seu ritme: de vegades assaborint-la amb calma i unes altres simplement decamí, però sempre envoltats de calor humana.

El disseny i la decoració dels seus locals contribueixen a crear un ambient còmode i acollidor. Ofereixen als seus clients un espai on sentir-se a gust tant per a un moment d'oci com per a una ràpida trobada de treball. La combinació i l'estil de sofàs, butaques, barres, tamborets i taules on gaudir d'un bon cafè en companyia o llegint algun dels...
tracking img