Historia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (301 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Pere Bascú

1r CAFÉ grup A

EL DEPORTE MODERNO.CONSIDERACIONES ACERCA DE SU GÉNESIS Y DE LA EVOLUCIÓN DE SU SIGNIFICADO Y FUNCIONES SOCIALES

Teoria segons Carl Diem (1966):Perspectiva socio-cultural. Atribueix l’origen de l’esport al caràcter del poble anglès, ja que els homes tenen un impuls interior cap al joc net “fair play”, l’esportivitat, a la vegada quetenen un caràcter emprenedor, gust per les apostes i un valor afegit a la força física i a la seva demostració.

Teoria segons Richard D.Mandell (1986)

Mandell està més proper a unaperspectiva socio-económica. Nega que el caràcter del poble anglès sigui la causa del origen de l’esport, encara que el seu aïllament geopolític, les seves millors condicions de vida y lapossibilitat d’una mobilitat social les fa més favorables per a la seva pràctica y evolució. Per Mandell la gènesis y el desenvolupament de l’esport van lligats al procés d’industrialització.Teoria segons Norbert Elias (1992)

L’autor té una opinió més pròxima a una perspectiva socio-política. Per a ell, la gènesis y el desenvolupament de l’esport es produeixen gracies alprocés civilitzador anglès. Ja que va contribuir a la pau entre les classes altes. És una forma mimètica de combat o batalla. En aquest procés són importants els clubs anglesos. Essubstitueixen les lluites reals per les lluites esportives, descarregant així moltes tensions, tot i ‘agressivitat potenciada per alguns esports. Els clubs eren assossiacions selectes de caballers ygràcies a ells es van unificar les regles, tan dispars per la distància entre les diferents ciutats.

Teoria segons Brohm (1975)

L’autor té una perspectiva socio-crítica. Per a elll’esport s’origina a Anglaterra imitant un mode de producció capitalista, ideològica y de la cultura dominant, sota la supervisió de l’estat que comporta una modificació de l’estil de vida.
tracking img