Historia

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2011
 
Hi va haver diferents causes de perquè el feixisme va tenir tant d'èxit.
Una d'elles va ser el record tan amarg que encara perdurava de la Primera Guerra Mundial i tampoc havien oblidat lahumiliació que se'ls va infligir en molts aspectes segons el tractat de Versalles un cop acabada la Primera Guerra Mundial, cosa que va provocar un esperit de venjança.
La situació econòmica era molt greuperquè en acabar la Primera Guerra Mundial, Alemanya va haver de pagar indemnitzacions per la pèrdua d'aquesta guerra. Això va provocar que puges molt l'atur i i hi hagués una gran inflació. Això vacrear un estat de descontent i de venjança entre els alemanys. Si això li sumen el crack econòmic de 1929 que va afectar a tota l'economia mundial va fer molt dura la situació econòmica.
Abans de quela situació econòmica fos dolenta els nazis solament van tenir un 3% de les votacions el parlament alemà i en 1932 en plena crisis econòmica van treure el 33% de les votacions. També els hi va ajudarmolt la propagana, van ser el primer partit polític que va implementar la propaganda d´aquesta manera van poder arribar més a la població i també van utilitzar la econòmia com a propaganda. El quefeien era dotar a la població benestar social, proveir de productes populars a baix cost. D´aquesta manera van pujar molt en les votacions.
Hitler era un gran orador i un gran cautivador que atreia aun gran nombre d´alemans que volien el canvi i va aprofitar les circunstàncies anterios i amb promeses de treball, venjança i de recuperar l'honor es va guanyar al poble.
En canvi els partits liberalsi demòcrates van ser incapaços de transmetre idees que fes que el poble es decantes cap a ells i no cap als partits d'extrema dreta.
Per tots aquests motius es va produir l'ascens del feixisme iHitler va ser nombrat canciller i jefe el gobern alemà.
La ideologia nazi valorava sobretot la superioritat de la raza aria, que el poble alemà descendeix d´una raça superior (els aris) i per això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la Historia
  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS