Historia

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
Noves formes de sociabilitat i cultura urbanes
El desenvolupament de les ciutats i la configuracio d’una societat de masses van comportar la imposició de nous valors socialsi de normes desociabilitat i d’oci, l’extencio de la cultura entre altres clases socials.Ampliacio de nous transports i creixement dels mitjans de comunicacio van contribuir a la creacio i difusio de les noves formes devida urbanes. 1r metro a Madrid 1919, a bcn 1924. Al noviembre d’aquesta mateix any va neixre la primera emisora de radio (Radio bcn) La qualificacio educativa dels espanyols (inici del xx), L’any1877 nomes 1/3 de la poblacio estaba alfabetitzada, l’any 1900 va augmentar fins al 70%.tan important com el progres d’alfabetització va ser el del sistema educatiu.A l’augment dels recursos i del’alumnat en l’educaccio reglada, s’hi va afegir la proliferació dels centres especialitzats i vinculats amb les necessitats de formació dels professionals.En l’educaccio secundaria hi van haver-hi milloresamb la reduccio de les minories selectes.
L’augment de abc va provocar + demanda d’oci cultural. Hi va haver un moderat desenbolupament de l’hàbit de la lectura, incrementa el nº de llibres editatsa Espanya i l’aparició de col·lecions de novel·les breus.El millorament dels mitjans tècnics afaboreix l’aparició de la prensa escrita. Apareix la prensa de masses, instrument que els ciutadans fanservir per crear estats d’opinio , que van pasar progressibament a ser una opinió pública independent cada vegada + influent.
Es crean associacions(centres d’oci, d’esbarjo i vida social) que es vanconvertir en plataformes per a la difusio de les noves idees i punts importants de reunio i debat. Els casinos per a les clases benestants i els ateneus per als grups socials populars.+/- entre el1923-30 a catalunya es van crea + de 1800 associacions noves. Tmbe es va estendre el costum a dedicar hores a activitats a l’aire lliure (practica de l’excursionisme i de l’esport) neixen nombrosos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS