Histories naturals de la paraula (ressenya)

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (483 palabras )
  • Descarga(s) : 1
  • Publicado : 7 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
RESSENYA

TUSON VALLS, Jesús, Històries naturals de la paraula, 13a ed., Barcelona, Empúries, 1998, 112p., (Biblioteca Universal Empuries).

Històries naturals de la paraula intenta possar demanifest la importància de les paraules i de les llengües mitjançant historietes curtes. El llibre consta de quatre apartats diferenciats formats per xicotets capítols de vegades relacionats entre ells.Els capítols son breus relats i, a pesar de que algunes vegades estiga relacionat un capítol amb el següent, normalment son independents. Així, els capítols del llibre parlen –centrant la seuaatenció en el castellà i el català posant com a exemple altres llengües- de les diferencies que hi ha entre unes llengües i altres i l’ús de les paraules: la relació de les paraules amb els entreactes de lavida quotidiana; l’origen de les paraules tabú i eufemisme amb exemples; l’ús de determinades paraules depenent de la situació; el bilingüisme i l’extinció de llengües a causa de la poca tolerància dedeterminades persones.

Tuson té com a objectiu recordar l’importància de les paraules i del habla mitjançant l’ús d’anècdotes curtes per a fer més fàcil la comprensió del que intenta transmetre.Histories normals que, potser, ens passen tots els dies sense adornar-nos i a les que mai donem la importància necessària que es mereixen. Així, el primer bloc, Paraules i coses, transcorre en aulesde diverses universitats, referint-se a paraules abstractes en les que la definició depèn de cada individu; el segon bloc, Paraules i mentides, fa referència a l’origen de les paraules tabú ieufemisme i que fer per a combatre l’excés d’ús de paraules de eixe tipus; el tercer bloc, Paraules i situacions, transcorre en viatges a diversos països que a fet l’autor en els que explica l’utilització dedeterminades llengües o paraules segons la situació, fent també referència al bilingüisme; i l’últim bloc, Tres paraules, parla de l’extinció de determinades llengües minoritàries degut a la...
tracking img