Història de la música: dels inicis a l'edat mitjana

Páginas: 3 (510 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2012
2. Dels inicis a l’Edat Mitjana

2.1. La Prehistòria
És el període que transcorre des de l’aparició dels primers homínids (4.000.0000 milions d’anys aC) fins a la invenció de l’escriptura (4.000anys aC).
Tot el que coneixem és gràcies a:
a) Els estudis d’historiadors, arqueòlegs i etnomusicòlegs, entre d’altres.
b) Les restes arqueològiques: atuells com xiulets fets amb ossosanimals, raspadors, arcs musicals, corns fets amb banyes o bastons per entrexocar-se i les pintures rupestres.
c) Civilitzacions que s’han descobert actualment i que vivien fins ara en un estat gairebéprehistòric.
Totes les cultures de la humanitat, fins i tot les menys desenvolupades, han conreat la música vocal i instrumental. Això ens fa suposar que també a la Prehistòria la música devia ser-hipresent, possiblement relacionada amb la religió i la màgia i potser també amb una finalitat de distracció o gaudi.

2.2. La música a l’Edat Antiga
Aquest període marca la fi de la Prehistòria(4.000 anys a.C.) i l’inici de l’Edat Mitjana (s.V dC).
Durant l’Edat Antiga apareixen diverses cultures importants, com són Egipte, Mesopotàmia, Israel, Grècia i Roma entre altres. A totes, la músicava tenir una posició rellevant entre les diverses arts. La música grega i romana van influir poderosament en la formació de la música medieval.

2.2.1. Grècia
Per als grecs la música era una art quetenia origen diví, com demostra el fet que el seu mateix nom deriva de la paraula musa (musa; art de les Muses; ciència, art, música, cant, poesia). La música tenia el poder d’influir en els éssersanimats i inanimats d’una manera màgica. Podia modificar els sentiments de les persones, fer-les bones o dolentes i per aquesta raó li atorgaven tanta importància dins de l’Educació i la Política.Segons la mitologia, els déus foren els inventors dels instruments.
La música grega era monòdica i la seva escriptura musical era alfabètica (i no neumàtica/sil.làbica). Es basaven en un sistema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica. l'edat mitjana
  • La publicitat a l’edat mitjana.
  • Espanya a l'edat mitjana
  • Esquema de l'edat mitjana
  • De l'edat mitjana a l'edat moderna
  • música edat mitjana
  • Vestimenta a l'Edat Mitjana
  • Escriptura llatina a l'edat mitjana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS