Hitler conquista el poder

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 18 (4319 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Hitler conquista el poder
Al veure a un líder tant segur com era Hitler i amb les idees tant clares que inculcava sobre la sortida de aquella situació dels alemanys i el posterior domini de Europa, va fer que molts gent el votes en les eleccions del març de 1932 contra Hindemburg, que era el seu gran adversari i aquest últim el va vèncer. Però desprès d’aquestes eleccions, Hitler va aconseguirun gran suport per part de la societat alemanya, cosa que va fer que el proclamessin canceller, i posteriorment amb la mort de Hindemburg, va aconseguir el poder total i absolut com ell sempre havia desitjat sense que ningú pogués posar-li cap impediment a les seves decisions i que totes les seves ordres fossin complertes.

Un cop amb el poder a les mans, Adolf Hitler va continuar amb el lesseves intencions des de que es va proposar aquesta meta., prenent mesures tant internes com externes per assegurar la sobirania d'Alemanya. Aconsegueix expulsar als francesos a través de la majoria de votació en un plebiscit. Purga les files nazis durant la "Nit dels Ganivets Llargs" el 1934, on treu del camí al seu antic amic Ernst Röhm, líder de les SA que era un grup armat que va ajudar a Hitlera incrementar el seu camp d'acció a través de la por que infligí i a combatre als comunistes. El tractat de Versalles significa gairebé res per Adolf Hitler, ja que en contraposició contra aquest, comença la militarització d'Alemanya, al mateix temps que llança el "Anchluss", que és l'annexió d'Àustria. Adolf Hitler creia i així ho va comunicar als seus seguidors alemanys, que aquell tractat haviasigut un humillament per Alemanya, i que no es mereixien haver pagat la primera guerra Mundial, per aquest fet, Adolf Hitler va saltar-se totes les normes escrites en el tractat. Molts especialistes pensen i ja alguna gent de la època ho deia que les normes obligades a alemanya en aquell tractat seria la provocació que portaria cap a una segona guerra mundial, com posteriorment es va donar. Eltractat de Versalles i la societat de nacions poc van poder fer amb la seva "política d'apaivagament". Es sap que els demes països al veure els plans de Alemanya, no van posar gran impediment degut a que si ho feien s’esdevindria la segona guerra mundial, cosa que aquest països volies evitar a tota mena, encara que no ho van aconseguir. A poc a poc l'odi cap als jueus de part de la poblacióalemanya va anar creixent i el 1938 té lloc la "Nit dels vidres trencats", quan milers de jueus van ser assassinats i les seves botigues i possessions destruïdes, en una violenta repressió, violència que degenerar en els camps de concentració, on els jueus eren portats i alguns eren obligats a treballar mentre que d'altres passaven directament a ser exterminats. Sis milions de jueus van morir enaquests camps.
Nazisme:
Es la ideologia i pràctiques del Partit Nazi de Adolf Hitler; i les polítiques adoptades pel govern de l'alemanya nazi des de 1933 fins el 1945. Tot va començar el 1919 a Munic, amb la creació del partit obrer Alemany i l’ ingrés en aquest de Adolf Hitler. El 1920 Hitler va fer el conegut programa de vint-i-cinc punts del partit, cosa que va provocar que el nom del seu partitcanvies i es passes a dir Partit Obrer Nacionalsocialista Alemany. Durant aquest període, Alemanya estava patint un temps molt complicat degut a la crisi econòmica que es va donar en aquests anys posteriors a la primera guerra mundial i la inflació que es donava especialment en el territori alemany. En aquest context de crisi, apareixen a Alemanya els nazis, com ho havien fet els feixistes aItàlia.
L'any 1919, Drexler va crear un partit (el partit nazi), el qual un cop sota la direcció de Hitler (l'any 1921),van intentar assolir el poder mitjançant la força amb un cop d'estat (putsch de Munic), però va fracassar i Hitler degut a aquest cop d’estat va ser empresonat durant un llarg període de temps en el qual va aprofitar per escriure un llibre titulat mein kampf (Mi Lucha) que es...
tracking img