Hjftjf

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2012
mastiksoul - the whistle
juan magan - el globo
john revox - olé
yolanda be cool & d cup - we no speak americano
john revox-conga
edward maya ft. Vika Jigulina - stereo love
Shaft - Mucho Mambo (Sway) (Afuno Remix)
Christian Sims – Flash
www.youtube.com/sunrider - arabian pleasure (club radio edit)
www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dr8tYbmciJKU%

Lluís XIV de França

Lluís XIV de França iIII de Navarra, anomenat "El Rei Sol", va ser rei de França i de Navarra des del 14 maig de 1643 fins la seva mort, amb gairebé 77 anys d'edat i 72 de regnat, copríncep d'Andorra (1.643 -1715) i comte de Barcelona (1643-1952).
Lluís XIV va ser el primogènit i successor de Lluís XIII i d'Anna d'Àustria. Incrementar el poder i la influència francesa a Europa, combatent en tres grans guerres: laGuerra d'Holanda, la Guerra dels Nou Anys i la Guerra de Successió Espanyola. França no només va aconseguir el poder polític i militar, sinó també el domini cultural, Lluís XIV, un dels destacats reis de la història francesa, va crear un règim absolutista i centralitzat. El 1682 va abandonar París i va traslladada la cort al nou palau de Versalles.

L'Europa de l'absolutisme

En iniciar elsegle XVIII, el sistema polític predominant a Europa era l'absolutisme monàrquic, resultat de l'enfortiment del poder reial iniciat des de finals de la Baixa Edat Mitjana. Aquest sistema es sustentava essencialment en la noblesa, que continuava sent el grup dominant, propietari de la majoria de les terres i detentor de càrrecs i privilegis. La burgesia no tenia influència política i estava marginadadels cercles de poder. A finals del segle XVII es van produir a Holanda ia Anglaterra una sèrie de transformacions polítiques que van començar a limitar el poder de la monarquia ia obrir camí al parlamentarisme.
Cada home o dona naixia i vivia dins d'un estament que determinava el seu lloc en la societat i que li atorgava o li negava avantatges i privilegis.
Com a reflex del poder diví, elmonarca posseïa un poder absolut: nomenava els magistrats, administrava justícia i dirigia la política interior i exterior. Per poder governar, el monarca estava auxiliat en la seva tasca per ministres, consells i secretaris.
Un eixam de funcionaris recaptaven els impostos i informaven el monarca de la marxa dels assumptes del regne.
El poder del sobirà estava restringit, per tres tipus de lleis:la divina, el dret natural i les lleis fonamentals de cada regne.

Any Inici del Període: | 1600 |
Any Final del Període: | 1750 |
El barroc

Període Anterior: | Renaixement |
Període Posterior: | Classicisme |
Introducció al barroc
Amb el nom de barroc es coneix el període de la història cultural d'occident comprès entre l'any 1600 i mitjan del s. XVIII.
Les principalscaracterístiques són:
* Va ser una conseqüència de la lluita religiosa entre la Reforma protestant i la Contrareforma catòlica que va provocar un canvi en la mentalitat (triomf dels sentiments exaltats)
* Visió més mística, molt influïda per la religió.
* Revolució científica i aparició de nous mètode d'investigació (empirisme i racionalisme)
* Els tres científics més importants van ser:Galileu, Kepler i Newton.
Característiques de l'art barroc:
* Igual que l'art renaixentista es va basar en les formes clàssiques.
* L'artista busca la realitat (no com al renaixement on buscaven la bellesa idealitzada) i exaltar els sentiments de l'espectador.
* Obres plenes de moviment.
* Línies corbes i contrastos de llum i color.
* Decoració abundant.
* Laliteratura va assolir un dels seus moments d'esplendor amb autors com l'anglès Shakespeare, el francès Molière o els castellans Cervantes, Lope de Vega i Calderón de la Barca.
* A la música també amb compositors com Vivaldi, Händel o Bach. En aquesta època es van escriure les primeres òperes.
L'arquitectura barroca
Les principals característiques són:
* Roma va ser la ciutat on va néixer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS