Hjkfkjlg

Páginas: 5 (1180 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2013
LA LEUCÈMIA

Índex de contingutsÍndex de continguts
1. Introducció3
2. Definició (Classificació de la malaltia)3
3.Causes, efectes (símptomes), prevenció, tractament3
4..Caracterísitques població afectada (edat, nivell socioeconòmic, localització geogràfica..)4
5. Conclusions i opinió personal.4
6. Bibliografia4

1. IntroduccióEl treball que faré serà sobre una malaltia, que provocacànçer a la sang, aquesta malaltia es diu leucèmia. L'he triada perquè és una malaltia que pot provocar a nens petits fins arribar a una edat ja basant major i açò m'ha interessat que els hi pogués passar a tot tipus de persones i de diferentes edats. També he triat aquesta malatia per la diversitat de informació que té i perquè avui en dia el càncer és una de les coses que influeix bastant a moltespersones i es molt important.
2. Definició (Classificació de la malaltia)La leucèmia és la forma de càncer més freqüent en els nens, de forma que 1 de cada 3 nens amb càncer, és per leucèmia. Es tracta d’una malaltia de la sang que s’origina a la medul·la òssia (un teixit esponjós que es troba en l’interior dels ossos).
La medul·la òssia i les cèl·lules sanguínies
Les cèl·lules sanguínies esformen a la medul·la òssia, a partir de les cèl·lules mare.
Hi ha tres tipus de cèl·lules:
Glòbuls vermells o hematies: La seva funció és recollir l’oxigen i distribuir-lo als diferents teixits del cos. Quan la medul·la òssia no produeix els suficients glòbuls vermells, es produeix l’anèmia que fa que la persona senti cansament, feblesa o pugui presentar dificultat respiratòria, atès que elsteixits del cos no reben suficient oxigen.
Glòbuls blancs o leucòcits: Participen en el mecanisme de defensa de l’organisme front les infeccions. Es distingeixen diferents subtipus com ara els neutròfils, limfòcits i els monòcits.
Plaquetes: La seva funció és evitar els sagnats i formar un tap que ajudi a detenir el sagnat d’una lesió. La disminució de plaquetes es denomina plaquetopènia,que pot ser la causa del sagnat de les mucoses i l’aparició de petèquies (molt petits sagnats que s’observa a la pell com petits punts).
Com s’origina la leucèmia:
En la leucèmia es produeix una proliferació incontrolada de “blastos” dins de la medul·la òssia. Els blastos són una forma immadura de cèl·lules, es a dir, que no han finalitzat el seu procés de formació. Aquest creixement continu iincontrolat desplaça a les cèl·lules normals que es troben a la medul·la. En la major part dels casos, la leucèmia passa a la sang circulant (perifèrica) de forma ràpida i es pot disseminar a altres parts del cos com els ganglis limfàtics, la melsa, el fetge, el sistema nerviós central (cervell i medul·la espinal), els testicles o a altres òrgans.
Hi ha altres tipus de tumors infantils, com elneuroblastoma o el tumor de Wilms, que s’originen en altres òrgans i es poden disseminar a la medul·la òssia, però aquest no són leucèmia

3.Causes, efectes (símptomes), prevenció, tractamentLa causa de la leucèmia es desconeix en la majoria dels casos. No obstant això, està demostrat que no és un patiment hereditari o contagiós. La major part de les vegades es presenta en nens prèviament sans. Pertractar-se d'una proliferació de cèl·lules immadures i anormals a la sang, a la leucèmia és considerat un "càncer de la sang".

Els primers símptomes són cansament, falta de gana o febre intermitent. A mesura que l'afecció avança apareix dolor en els ossos, com a resultat de la multiplicació de les cèl·lules leucèmiques en el sistema ossi. També apareix anèmia, les característiques sónpal·lidesa, cansament i poca tolerància a l'exercici, fruit de la disminució de glòbuls vermells.Així mateix, la reducció del nombre de plaquetes provoca hemorràgies esporàdiques i l'aparició de taques a la pell (petèquies) o grans hematomes, a conseqüència d'hemorràgia causada per cops lleus. A més, poden presentar hemorràgies a través de nas, boca o recte. Una de les hemorràgies més greus és la que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS