Hobbes

Páginas: 4 (961 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2011
Hobbes

Context historic

Ens situem al segle XVII on a la filosofia moderna es va escampar per tot Europa. A Europa si van afegir dos corrents nous dins la filosofia moderna el racionalismebàsicament a tot el continent europeu i a les illes britàniques si va afegir el moviment anomenat empirisme.

A Europa:

El Racionalisme -> El racionalisme on hi van participar filòsofs tanprestigiosos com Descartes, Pascal i d’altres tenia un objectiu de garantir el coneixement humà a partir de lleis lògicament vàlides i universalment necessàries . Aquests filòsofs prendran com a referència elmodel de les matemàtiques ja que és un model inqüestionable perquè està regit per aquestes lleis lògicament vàlides i universalment necessàries .

A les Illes britàniques:

En l’àmbit polític aAnglaterra la burgesia va donar suport al parlament per anar en contra de la noblesa per reclamar més influència i autoritat per la seva part. L’oposició del parlament en aquells moments era l’absolutismereial que hi havia en aquella època Anglaterra. Aquesta confrontació entre els dos bàndols i la victòria per part del Parlament es va crear com a model a la resta d’Europa. L’oposició per part delparlament estava integrada per la burgesia rica i per la noblesa pagesa, i així va ser com el parlament es va allunyar del rei que hi havia en aquells moments.

Al 1628 el Parlament va presentar unapetició de drets al rei, i el rei va abolir el Parlament . Aquest fet va desencadenar a la guerra civil anglesa i va acabar am la proclamació de la República. Malgrat els grans esforços que es van ferper crear aquesta república, aquesta forma de govern no va aguantar i es va acabar restaurant la monarquia amb uns nous líders els Stuart.

Aquest canvi de monarquia es va anomenar la RevolucióGloriosa, un pas de la monarquia absolutista a una de parlamentaria i constitucional. Això va comportar la adquisició de la declaració de drets, la qual donava més poder a les lleis que no al rei i per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hobbes
  • Hobbes
  • Hobbes
  • Hobbir
  • hobbes
  • Hobbes
  • Hobbes
  • Hobbes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS