Hockey Sobre Hielo (Catalan)

Páginas: 8 (1938 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Marc Olivenza Marín
1er BAT “B”

Per que el hoquei sobre gel
He escollit aquest esport per que pensava que era un esport que ningú escolliria, ja que en la diferencia esta el gust. A part de que m’agrada l’hoquei, sembla un esport interessant, que crida l’atenció i per les seves famoses baralles en mig d’un partit.
Introducció

En aquest treball parlaré sobre la història, regles,penalitzacions campionats, la NHL, les característiques especials i curiositats del hoquei sobre gel.

Història

El primer partit de hoquei sobre gel esta datat el dia 6 de març de 1877 a Montreal, com a imitació del hoquei herba, i els primers jugadors eren soldats anglesos. El seu reglament va ser redactat dos anys desprès pels alumnes de la universitat McGrill, aquestes normes dictaven que en lapista hi jugarien 9 jugadors de cada equip, i la pilota seria un puck (disc especial d’hoquei) quadrat i de fusta. Aquest esport es més acceptat i practicat en EUA, Canada, Rússia, Suècia, República txeca, i Finlàndia. Bàsicament per que en aquestos països hi ha gel suficient per poder jugar-ho. El hoquei sobre gel femení no va trigar molt de temps en arribar, l’11 de febrer de 1891, tenint encompte que el hoquei sobre gel es un dels esports més violents. Encara que la filla del governador ja jugava anys enrere.
El primer equip professional es va formar a Michigan l’any 1903. Un any desprès es va crear la 1a lliga professional en la qual només jugaven equips amateurs i professionals de Canada i EUA. La “Pro hockey league” va reduir el nombre de jugadors de 8 a 6 i va crear el nou dics,rodo i de cautxú. Al 1917 es va crear la NHL, National hockey league, sent la primera lliga professional de hoquei gel, la qual jugaven equips canadencs i nord-americans. Encara que el primer equip nord-americà va formar part l’any 1924. El primer campionat mundial es va disputar l’any 1920, com a principals favorits Canada, República txeca, URRS i suècia. Va formar part dels jocs olímpics dehivern des de la 1a edició. La 1a vegada que van participar jugadors professionals de la NHL va ser l’any va ser a Nagano 1998, que va guanyar la República txeca. El primer campionat mundial femení va ser al any 1990.
La NHL
La NHL, National hockey league va ser fundada l’any 1917 i és una organització esportiva composta d’equips de hoquei sobre gel canadencs i nord-americans. Es la lliga d’hoqueisobre gel més important del món i una de les grans lligues esportives americanes. Aquesta lliga consta de 30 equips, dividits en 2 conferencies, i en cada conferencia hi ha 3 blocs amb 5 equips. Aquesta organització va ser estructurada a la temporada 2000-2001. La organització te dos trofeus, el trofeu dels presidents, que s’atorga al equip amb més punts a la lliga regular, i desprès està la copaStanley, en la qual participen 8 equips, el 3 campions de divisió i els 5 equips de l’altre conferencia amb més puntuació. El guanyador es premiat amb el trofeu de campió de lliga.
Encara que dels 30 equips 24 son nord-americans, la lliga esta dominada pels canadencs. A la imatge els escuts dels 30 equips i el de la NHL

Reglament i terreny de joc

L’objectiu del joc en introduir el puck dinsde la porteria de l’equip contrari. El reglament dicta que esta permès tocar el puck amb els peus, excepte per a fer gol, i tocar-lo amb la mà oberta nomes quan esta a l’aire i el jugador el vol deixar al gel. Es a dir, el puck es pot tocar amb el stick, peus i mans, aquestos dos només en certs casos concrets, a excepció del porter. Cada equip sol tindre 22 jugadors, dels quals 6 juguen i la restasenten en la banqueta. Dels 22, dos han de ser porters. La distribució normal es la de un porter,dos defensors, dos alers i un central (Desprès especificaré més la funció de cada jugador). Els canvis estan permesos en qualsevol moment, excepte quan un jugador ha sigut expulsat, sense necessitat d’interrupcions ni avisos ni permisos al àrbitre.
Durada del partit:
els partits duren un total...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hockey sobre hielo
  • Hockey sobre hielo
  • Hockey sobre hielo
  • Hockey Sobre Hielo
  • Hockey sobre hielo
  • Hockey Sobre Hielo
  • Hockey sobre hielo
  • El hockey sobre hielo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS