Hooligans

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 32 (7758 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de septiembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

Alumnes:

Miguel Vicén Samperiz

Gerard Cabezuelo Vives

Jordi Arlà Guinchard

Sergi Marty Torres

Curs: 4t ESO
Professor: Héctor Madroñero Mata

L’índex
1-Introdució.
2-Violència en l'esport.
1. -Definició i explicació del fenòmen ulrta i de la violència en l'esport.
▪ 2.1.1-Orígen dels ultres.
▪ 2.1.2-Caràcter dels ultres.2.2-Ressò que té en als medis de de comunicació.
2.3- Ideologia dels grups ultres.
• 2.3.1-Principals grups ultres a Espanya.
2.4-Facilitats proposades pels clubs.
• 2.4.1-Sancions que comporten als clubs, espectadors violents o als ultres.
• 2.4.2-Seguretat i control dels grans esdeveniments.
•2.4.3-Tragedia a Hillsborough.
• 2.4.4-Un fet poc comú per intentar ajudar a les forces de seguretat.
2.5-Mesures de seguretat en els estadis.
• 2.5.1. U.C.O.
• 2.5.2.Cossos de seguretat que hi estan presents.
• 2.5.3. Requisits que s’han de tenir per fer aquesta feina.
• 2.5.4.Alguns exemples sobre la situació delsestadis a Catalunya.
2.6-El futbol porta la violència o la gent violenta va al futbol?

3-Conclusions.

4-Annexos: entrevistes.

1-Introducció:

Aquest treball el basarem en la violencia a l’esport i més concretament als ultres del futbol.
Nosaltres hem escollit aquest tema perqué està molt present actualment als estadis de futbol, com vem poder observar aquest principis detemporada de la lliga española al camp del Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona al Estadi Olímpic Lluis Companys.
Aquest fet ens va semblar un tema prou polèmic, interesant i desconegut per poder enfocar el tema del nostre treball de projecte de recerca.
En el nostre treball donarem a conèixer aquest fenomen i intentarem explicar-vos els grups d’ultres que existeixen , a quins equips pertanyen iles sancions de les federacions internacionals.
Com a últim punt del treball volem arribar a trovar la resposta a la pregunta : “ El futbol va a la gent violenta o la gent violenta va al futbol ? “

2- Violència en l’esport:

2.1-Definició de fenòmen ultra:

Ultra és el nom que es dóna a Europa a alguns grups organitzats que dónen suport a equips de futbol. A Anglaterra se'ls coneix comHooligans. A Llatinoamèrica són coneguts com barras bravas, a excepció de Brasil on es diuen torcidas.

2.1.1-Orígen dels ultres:

La violència a l'esport, i més concretament al futbol, és tan antiga com els mateix joc. El 1898, a Anglaterra va aparèixer en un informe policial pers primer cop el terme hooligan per referir-se a grups de seguidors ques produïen altercats violents.
Malgrat això,es tendeix a acceptar que l'origen dels grups denominatss Ultres, amb diferències estètiques i culturals respecte els Hooligans,s datasde la dècada de 1960 a Itàlia, des d'on es va extendre a la resta d'Europa. No obstant, no va ser fins la dècada de 1980 amb la celebració del mundial a Espanya que els grups ultres no van agafar una certa fama respecte l'opinió pública, pel nivell d'animació,colorit, membres i violència dintre i fora dels estadis.

2.1.2- Caràcter dels ultres:

La subcultura ultra és una barreja d'estils per donar suport a un equips de futbol, que es pot dur a terme mitjançant coreografies, banderes, estandarts, bengales, càntics i bufandes amb el nom des cada grup ultra. La influència dels hooligans anglesos i els tiffosiss italians és bastant gran.
Els mètodesd'animació i de colorit criden l'atenció de molts joves quesprovaran d'imitar aquest comportament. Molts joves estan fartss de l'ambient de les penyes i veuen aquests tipus de grups com una forma diferent d'assistir als partits. L'ambient a les penyes és més de trobada entre amics que d'animació; és per això que molts joves comencen a separar-se i a formar grups ultres com Ultras Sur, Frente...
tracking img