Hoy empieza todo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 9 (2051 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 18 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Per què creus que el títol de la pel·lícula és Hoy empieza todo?

Crec que el títol és degut al canvi que en Daniel, mestre i director de l'escola, intenta aportar a l'escola per tal d'aconseguir millorar tant les ensenyances com les condicions de vida dels nens que assisteixen a la seva classe.

Quin altre títol hi posaries?

Descriu i analitza elcontext social, econòmic i cultural del lloc on es desenvolupa la història que s'explica a la pel·lícula.

La història té lloc en un poblet del nord de França, endinsat en un ambient depriment i gris,
on la situació econòmica de la major part dels habitants no es gaire favorable degut a l'increment de l'atur. En Daniel, és director d'escola i té molts problemes amb els serveis socials i elsinspectors per no parlar de la manca d'ajudes econòmiques que dificulten la seva lluita per l'ensenyança dels nens. Hi han al·lumnes amb problemes familiars i fins i tot alguns es veuen obligats a passar fred i fam.
Pel que fa al nivell cultural de la gent del poble, no es gaire desenvolupat. Tot i que la gent fa el possible per que els seus fills rebin una correcta educació, la pobresa, elsproblemes familiars i el fet que es tracti d'un poble aillat dificulta les coses.

Quines actituds i valors humans i educatius, detectes en el personatge de Daniel, el mestre i
director de l'escola?
En Daniel és una persona completament entregada a la seva feina, sent una gran afecció envers els nens i coneix cadascun dels seus alumnes perfectament. La seva actuació no només te llocdurant les classes, sinó que segueix de bén a prop els progressos dels nens, està atent a possibles maltractaments i lluita per l'educació i el benestar de cadascun dels seus a·lumnes, fins al punt de tenir problemes amb els inspectors i els serveis socials i jugant-se el càrrec en més d'una ocasió.

Noblesa, dedicació, imaginació perseverància, paciència, esperança i esperit lluitador son elsprincipals valors que caracteritzen a en Daniel, tot i què arriba un moment en que desespera i es planteja de deixar l'escola, però al final rectifica.

Com definiries el seu comportament com a educador? (Utilitza cinc paraules per a definir-lo).

Pacient, lluitador, entregat, valent, incansable.

Comenta el text següent extret del llibre “El tiempo cautivo”:

La escuela noes un islote heroico frente al sufrimiento ni un remanso de parados con mirada angelical. Es también un campo de choques, de conflictos, de naufragios. Y a veces en plena cara, la reacción de un padre que se rebela.

El text diu que una escola no és com una bombolla on l'alumne es troba aïllat de problemes i preocupacions. Potser no es veu directament afectat per conflictes exteriors peròdins de l'escola també es trobarà amb conflictes i problemes encara que tinguin unes dimensions i unes conseqüències més reduides.
També diu que molts cops els pares, pensant que l'educació dels nens és unicament responsabilitat de l'escola porten problemes als mestres ja que els otorguen tota la culpa dels fracassos escolars.

6.Quines són les funcions de l'escola de la película?

L'escola, apart d'oferir una educació (tasca principal), té una funció encara més important. Ajuda a les famílies que hi porten els seus fills, a tirar-los endevant social i culturalment, en un ambient de misèria. A més, dona més temps als pares per poder treballar i mantenir la família.

Podriem dir que és com una barca de salvament que intenta allunyar els nens de tots els problemes de l'exterior.

Iles del mestre?

Ensenyar als alumnes, així com acollir-los durant el dia. Vetllar pel seu benestar, detectant possibles casos de maltractaments o desatenció i treballar per el seu correcte desenvolupament.
Tanmateix lluitar per mantenir l'escola, demanant ajudes ecònòmiques per correr amb les despeses del centre.

A part de Daniel, el mestre i director, tria tres personatges de la...
tracking img