Hª roma - jocs romans

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
Ressenya de: CRUELTAT I CIVILITZACIÓ: ELS JOCS ROMANS
Els jocs romans són un dels aspectes més famosos de l’època antiga que, fins i tot, han arribat fins als nostres temps. En el nostre segle,s’han fet moltes pel·lícules i llibres sobre aquest tema. No obstant, la idea generalitzada que s’ha transmès és de que eren principalment combats de gladiadors a vida o mort.
La realitat del està moltallunyada d’aquesta falsa creença transmesa per Hollywood o el cristianisme. Ni els combats de gladiadors, ni els espectacles de cristians sent devorats per lleons eren el més habitual. De fet com ensexplica Auget al seu llibre, hi havia fins sis tipus d’espectacles, on els combats de gladiadors no eren ni molt menys els més freqüents o famosos. El que més agradava (al principi durant molts anys)als romans era els Ludi Circenses, és a dir, les carreres de carros. Hi havia també espectacles com les naumàquies, representacions de combats navals o drames mitològics en forma de teatre. Es sap ques’omplien estancs plens d’aigua al Colisseum per reproduir els combats navals de les guerres púniques, de Roma contra Cartàgo.
En el seu llibre, Roland Auget explica els orígens dels famososcombats de gladiadors. El primer combat del que es té constància és al 264 a.C., després de la mort de Juni Bruto els seus fills van celebrar un combat per honrar la memòria del difunt. El combat estavaformat per tres parelles de guerrers i era més aviat un ritus funerari que un espectacle.
L’origen d’aquest ritual pel que sembla no era romà. Tampoc va ser a mort, l’autor apunta a que sovint s’hafet una mala traducció. Això era perquè els gladiadors es feien dir bustuarii de bustum, és a dir, “davant de la tomba” (o la pira on s’incinerava el cos), de tal manera que alguns han interpretat quela referència a la mort era pel combat i no pel difunt. Aquest tipus de ritual estava reservat a l’aristocràcia per recordar la memòria d’algun personatge local important. Rebien el nom de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hª de l'art roma, islam i bizantí
  • jocs
  • When in rome, do as the romans do
  • jocs
  • Jocs infantils- jocs de falda
  • Analiza Romanse
  • noms romans
  • temples romans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS