Ii guerra mundial

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (331 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
- pèrdues humanes: entre 40 i 50 milions de morts (més mutilats, ferits, etc.).
- augment de la mortalitat entre la població civil (a Polònia, el 97 % dels morts van ser civils, i a Rússia el 50 %).- desplaçaments de població.
- destrosses materials; especialment a Alemanya, Polònia i URSS.
- ciutats, vies de comunicació (carreteres i línies fèrries), instal.lacions industrials.
- carestiai fam, crisi econòmica a Europa.
- pèrdua de l’hegemonia mundial per part d’Europa.
- dues grans potències mundials: EUA i URSS.
- decepció moral, holocaust jueu (6 milions de jueus morts), campsd’extermini, judici de Nuremberg.
Les conferències de pau i els canvis territorials
Des que la guerra va començar a canviar de signe en favor dels aliats, aquests van començar una sèrie de conferènciesper definir les condicions de pau després de la derrota de l’Eix.
- Conferència de Teheran (desembre de 1943), entre EUA (Roosevelt), URSS (Stalin) i Gran Bretanya (Churchill), per discutir ladesmilitarització d’Alemanya un cop acabada la guerra.
- Conferència de Moscou (desembre de 1944), entre URSS (Stalin) i Gran Bretanya (Churchill), per repartir-se les zones d’influència dels Balcans.
-Conferència de Ialta (febrer de 1945), entre EUA (Truman, que substituïa Roosevelt), URSS (Stalin) i Gran Bretanya (Curchill; substituït després per Attlee, del partit laborista): es reparteixen lesàrees d’influència soviètiva i nord-americana, Alemanya, dividida en quatre zones (EUA, URSS, GB i F), el mateix que Berlín, la seva capital; les reparacions de guerra que ha de pagar Alemanya.
-Conferència de Potsdam (juliol-agost de 1945): es comprova l’enfrontament entre les dues grans potències guanyadores; la no-divisió d’Alemanya; Alemanya perd el 24 % del seu territori a avor de Polònia iURSS.
- Conferència de París (1946): van ser elaborats els tractats de pau amb Itàlia, Romania, Bulgària, Hongria i Finlàndia, que van ser signats l’any següent. El tractat amb Àustria no es va...
tracking img