Ikeie

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
INFORME PRELIMINAR:
IKEIEUROPE

L
a logística de les empreses és el conjunt de medis i mètodes necessàries per dur a terme l’organització d’aquestes. En l'àmbit empresarial, la logística cobreixla gestió i la planificació de les activitats dels departaments de compres, producció, transport, emmagatzematge, manteniment i distribució. Per això és molt important el bon funcionament del sistemade distribució d’aquesta per tal d’assegurar l’èxit de l’empresa.
Per tant, cal analitzar el sistema actual de l’empresa IKEIEUROPE i determinar si aquest és correcte o necessita alguna modificació.Pel que fa el sistema logístic actual, s’ha estudiat que aquest es basa en la distribució més òptima en relació a les distàncies de les diferents fases del cicle de producció (aprovisionament,producció i distribució). Tot i que l’estratègia logística que ha adoptat l’empresa no ha tingut en compte els costos de transport, sempre ha intentat optimitzar les distàncies entre els diferents punts.Tanmateix, l’empresa ha tingut en compte la capacitat d’emmagatzematge i producció de cada planta. Després d’haver analitzat l’actual funcionament logístic hem detectat diversos errors els quals elsexplicarem a continuació.

Primerament, creiem convenient optimitzar el volum de les plantes, per això modificarem la distribució de l’aprovisionament de primeres matèries. Observem quel’aprovisionament que rep Kiev és insuficient per cobrir la planta de Cracòvia. En canvi, al Port de Rotterdam hi ha un excedent de 75.000 m3 que podrien ser destinats a Cracòvia cobrint així la màxima capacitat deproducció de la planta.

Per altra banda, s’ha trobat que la capacitat de la planta de producció de Zagreb, tot i ser més moderna que la planta de Cracòvia, no és suficient per cobrir les demandesde Milà i Barcelona. Per amortitzar aquest cicle caldria que la planta pogués produir 45.000 m3 més. Això significaria una ampliació de la planta. Tot i així, tenint en compte que la planta disposa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS