Immortalidad

Páginas: 34 (8324 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2011
Nota al professor

Alhora de fer el treball ens hem trobat amb greus problemes de falta de comunicació entre els membres del grup, en concret amb el Roger, amb qui ha sigut impossible de quedar per poder parlar entre tots sobre l’enfocament i la estructura del treball. Per això l’apartat fet per ell hi trobem idees que no concorden amb l’enfocament que li hem volgut donar la resta delgrup i així ho em fet notar. Per evitar la falta de coherència en el treball ho hem corregit tal i com nosaltres hem cregut adient.  

1. Descripció

Introducció històrica

La mort és una qüestió que sempre ha turmentat l’home, o com a mínim des de que es va preguntar què passa després de la mort. A partir d’aquest dubte l’home, la humanitat, ha creat històries, i llegendes d’éssersimmortals i deus, amb l’esperança d’arribar a explicar que hi ha després de la mort. Cada religió o sistema filosòfic ha abordat el problema amb diferents explicacions que cultura rere cultura s’han repetit, amb variacions és clar, perquè darrera d’aquest desig d’immortalitat hi roman la por al no-res, a la buidor... Quan sorgeix la pregunta de què hi ha després de la mort, és menys dolorós pensar que hiha quelcom més que el buit, que l’oblit etern.

En cultures primitives la sang d'animals sempre ha estat el portador de les seves qualitats, per això beure-la les transferia a l'home. Així que beure la sang (o menjar-se) a un home equivalia a absorbir la seva "energia vital", que s'afegia a la pròpia per a perllongar la vida. D'aquí el mite dels vampirs assedegats de sang per a poder viureeternament. Amb el progrés de la civilització aquesta pràctica va evolucionar; al conèixer-se la funció del fetge com òrgan purificador de la sang, semblava obvi que era ell el que regenerava la vida de l'individu; així trobem a aquest òrgan com protagonista en la majoria dels menús caníbals i de les receptes per a allargar la vida.
Com es veu, tot això de la carn i les vísceres, que no aportaimmortalitat, sinó que tan sols allarga la vida, s’allunya del concepte d’eternitat. Per a aquestes tribus, però, hi ha un altre concepte interessant sobre la immortalitat, més transcendent, el de l’esperit. Idolatraven objectes perquè els consideraven posseïts per algun esperit, o bé d’animals o bé d’avantpassats.

Totes aquestes creences evolucionen, amb el temps, en els corpus de les religions omitologies antigues. Seria el segon pas en l’evolució de les teologies, on hi trobem els deus nòrdics, el panteó grec,... i en general totes les religions politeistes.
A l’antic Egipte, per exemple, extreien el cervell i les vísceres dels reis morts i embalsamaven els cossos per a enterrar-los sota les piràmides, sempre en una recerca de la immortalitat transcendent, que ells entenien més omenys física, i per això intentaven que el cos degenerés el mínim, amb la momificació, per si de cas el faraó el necessitava en el més enllà... Els grecs pensaven que després de morir la teva ànima anava a l’Hades on feia un viatge pel riu Leteo que esborrava els records de l’ànima, tot preparant-la per la nova vida. Així doncs, creien en la reencarnació, que no és altra cosa que una forma mésd’immortalitat. L’Hinduisme també creu en la reencarnació, però regida segons els actes de la vida anterior. Així, en aquesta successió de reencarnacions s’hi observa una jerarquització, ja que ells pensen que és una mena de camí per a perfeccionar l’ànima. En totes aquestes, però, hi ha “condicions”, que ara no venen al cas, però que en cas de no ser complertes la conseqüència poden comportar ladestrucció de l’ànima, o bé vagar eternament, o bé restar en una mena de no-existència.

Com a exemple de mitologia que no promet ni preveu la immortalitat tenim la vikinga. Aquests esperaven el que anomenaven Ragnarok. És una gran batalla entre els deus víkings i uns monstres liderats pel deu traïdor Loke que destruirà tot l’ordre mundial i en el que moriran definitivament tots els deus, monstres i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MY IMMORTAL
  • The immortal
  • Immortal
  • Tarea Immortal
  • immortal city
  • My Immortal
  • Amor Immortal
  • The immortal life of henrietta lacks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS