inbosii

Páginas: 4 (803 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
1. Introducció conceptual
Lacan: conceptes –no sorgeixen de l’experiència humana sinó dels humans- s’han d’anar perfeccionant perquè són humans  encunyem conceptes per explicar successos.
Moltscamps del saber no evolucionen perquè sempre partien del que “sabien” no del que no! En tots els camps del saber és molt important els conceptes dels que es parteixen.
Ex: Freud va fer una definició de“inconscient” i 10 anys més tard en va fer una altre gràcies a l’experiència, veu que l’ha d’anar canviant.
Definicions menys ambicioses:
• Conjunts de trets distintius que donen cohesió a unacomunitat o grup social més nous sufixes i prefixes que se li annexionen: acultura, transculturació, contracultura, subcultura.
• És un concepte molt ampli: en l’activitat hi ha una tendència a designaramb aquest terme a totes les activitats que realitza l’home.
• Segons Raymond Williams el concepte en el seu sentit corrent i popular s’ha solidificat en 3 accepcions que poden distingir una gama designificats que va des de:
o Un estat de desenvolupament de la ment. Ex: persones amb cultura
o Fins als processos d’aquest desenvolupament, com és el cas dels interessos culturals i actiusculturals.
o 3 mitjans d’aquests processos –arts, obres culturals...- és el més comú.

Gustavo Bueno “cada escola d’antropòlegs ofereix un concepte de cultura diferent”
Pierre Vilar posseeix més de 300definicions diferents del concepte cultura  es porta ineluctablement a una precaució inicial qe ens porta a emprar el terme amb especial cura, al ser polisèmic i amb molts matissos.


1.1 Cultura icomunicació

- Comunicació lligada a la informació interrelació entre ésser vius, de la que sorgeix informació destinada a qui l’estableixen.
- Les ciències aborden qüestions comunicatives peròno delimitades clarament tals com la programació dels continguts culturals.
No obstant, les característiques de l’oferta cultura proposada, per exemple, per les graelles de les televisions que tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS