Independencia de la india

Páginas: 4 (997 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2010
LA INDEPENDÈNCIA DE L’ÍNDIA

Amb l’acabament de la Segona Guerra Mundial, en 1945, l’Índia continuava sent, a l'igual que durant els dos segles precedents, una de lescolònies més valuoses i importants per a l'Imperi britànic, encara que en aquestos anys últims del domini anglés, el país ja atravessava un període de turbulències i tensions.Dos anys després del final del conflicte mundial, el dia 15 d'agost de 1947, l'Índia Britànica deixava d'existir.
Es va proclamar oficialment la independència i la partició delTerritori, a causa de la qual es van formar dos nous Estats sobirans: Índia i Pakistan.
L'Índia i Pakistan independents dels nostres dies són hereus de molts segles de història pròpia ide dos segles de dominació anglesa, que van arribar al seu terme amb la proclamació de les respectives independències en 1947.



Durant el procés d'independència del'Índia va haver un gran conflicte entre els dos grans grups culturals i religiosos que hi coexistien: els hindús,majoritaris i el musulmans.

Des del periode d'entreguerres ja existia a l'Índia elPartit del Congrés que havien format els hindús i que reunia sectors tradicionals amb altres més progressistes i que reivindicava la independencia pero que no estaven d’acord amb la particio de l’indiai volien mantenirla unida.
Estava liderat per Pandi Nerhu i sobretot per Mahatma Gandhi qui va elaborar una teoria de lluita i de resistència que consistia en la mobilització de les masses hindús enun moviment de resistència i d'enfrontament amb l'imperi basat en la no-violéncia i la desobediència civil per a aconseguir la independència.

Per altra part els musulmans havien creat la lligamusulmana liderada per Mohammed Ali Jinnah i no estaven disposats a assolir la independència integrats amb els hindús en el mateix estats i per tant aspiraven a crear un estat propi.

L'acció més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • independencia de la india.
  • Independencia De India
  • Independencia de la india
  • INDEPENDENCIA DE LA INDIA
  • Independencia de india
  • La independencia de la india
  • Independencia de india
  • Independencia de india

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS