Indite

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (671 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Inditex engloba una variada gamma de marques de roba, i això li permet segmentar el mercat en conjunts homogenis de consumidors que els permetin dissenyar estratègies adients per a cada sector.Inditex compleix les condicions de segmentació de mercat degut a que els grups als que ven són molt variats, depenent de la marca amb la qual dirigir-se, buscant diferents tipus de producte a diferentspreus. Posem l’exemple de Bershka, on es busca un comprador adolescent, majoritàriament adreçat al sexe femení, amb gustos moderns i juvenils, amb baix poder adquisitiu, que busca estar a l’últimamoda, sentint-se integrat dins de l’ambient de la botiga.
En canvi, Massimo Dutti s’adreça més a persones amb un gust més clàssic, a partir de 25 anys d’edat, podent-se gastar uns diners considerables ala compra i buscant un ambient tranquil a la botiga i una atenció de caire individual.

Tots aquests distints grups als que Inditex ven són grups accessibles ja que mitjançant el seu nom de marca,el marketing portat a terme. els diferents productes i la seva capacitat de produir-los els permet arribar a ells.

La inversió portada a terme en cada segment és rentable, ja que arriben a grupsgrans i obté una quota de mercat dins de ells. La seva economia d’escala i la seva enorme infrastructura els hi permet oferir productes a preus molt competitius en el mercat, sempre dissenyat amb laintenció d’adaptar-lo al mercat per les seves qualitats intrínseques.

Inditex segmenta el mercat a partir de Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Kiddy’s Class i Zara Home.Algunes han anat canviant amb el temps, incorporant nous sectors (masculí i femení) i d’altres s’han anat expandint dins del mateix sector.

Cal destacar Zara Home, que s’aparta del sector tèxtil,especialitzada en articles per a decorar la casa. Aquesta marca segueix amb l’estratègia de Zara general, proposant les últimes tendències en el disseny, en aquest cas per a la casa, renovant de forma...
tracking img