Indoxina francesa

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (417 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Indoxina francesa

Els primers occidental que hi van arribar a aquesta part del sud-est asiàtic van ser el portuguesos al segle XVI i poc després també hi van arribar els espanyols i elsholandesos.
Els primers missioners catòlics que van arribar-hi ho van fer a la Conxin xina i a Tonkin el segle XVII, mateix segle en el que els comerciants de la Companyia de les Índies Orientals es vanestablir i hi van començar a fer negoci.
No va ser fins el 1684 que el francesos hi van arribar a Tonkin.
A posteriori de les execucions de alguns missioners el 1787 el rei Nguyen Anh va ser expulat deConxin xina sent sublevat i la península de Turana posant fi a l'aliança amb els francesos a causa de la ajuda militar.
El 1789 va arribar a Siam un enviat del rei Luís XVI qui va ajudar a Nguyen Anha proclamar-se emperador Conxin xina i unificant-les amb Annam i Tonkin.
Anys més tard hi va haver una gran persecució a les comunitats espanyoles i franceses de cristians que van obligar a França aintervenir.
Aquestes persecucions no van parar i després de la mort de milers de cristians a mans dels indoxinesos França va decidir actuar.

El compte Walewski va demanar ajuda a la reina IsabelII i aquesta va accedir enviant tropes des de Filipines. Els espanyols van arribar a Turana i hi van conquistar la ciutat de Saigon. Varies victòries van succeir aquesta però la manca de tropes vanobligar als francesos a abandonar Saigon. Al 1869 es va fer un tractat de pau en el que els annamites van haver de cedir territoris als francesos.
A partir d'allà França es va anar explorant elterritori fins que la guerra franc-alemana va paralitzar la misió.
L'emperador annamita no va complir el tractat del 69 i es va obligar a Annam a reconèixer el protectorat francés.
Al 1884 va començar laGuerra Franc xinesa que només va durar un any i hi va enfrontar França amb l'imperi Qing, una dinastia xinesa Manxú (Una minoria ètnica a Xina) i que va acabar amb França com a guanyadora i així va...
tracking img