Infertilidad

Páginas: 6 (1325 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
La

infertilitat

1. Fonts
Infertilitat femenina:
http://www.crecerfeliz.es/Buscando-un-bebe/Infertilidad/infertilidad-femenina
http://www.plannedparenthood.org/esp/temas-de-salud/mujeres-salud/infertilidad-femenina-22753.htmhttp://www.ivi.es/Tratamientos-clinica-reproduccion-asistida-ivi-espana.aspx?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=T%C3%A9rminos+gen%C3%A9ricos&utm_term=fertilidad%20mujer&gclid=CITVpLuIjrMCFSTLtAodKiQAeQ
Infertilidad masculina:

Clonació:
http://es.wikipedia.org/wiki/Clonaci%C3%B3n
2. Conceptes

1) Introducció
Més d'una de cada 10 parelles són infèrtils. La infertilitat no afecta només les dones. Els homes també poden tindre problemes de fertilitat. Quan en una parella la dona té dificultats per a quedarembarassada, és igual de probable que siga causat tant per un problema de fertilitat de l'home com de la dona.
2) Infertilitat femenina
i) Causes
· Incapacitat per a ovular: incapacitat que té l’ovari per alliberar l’òvul. Les causes solen ser hormonals, els ovaris danyats o que la dona no tingui òvuls.
· Desequilibri hormonal: hi ha un desequilibri en les hormones responsables del’ovulació.
· Fibromes: Són tumors benignes que obstaculitzen el camí de l’òvul fecundat.
· Trompes obstruïdes: els espermatozoides no poden arribar a l’òvul.
· Mucosa uterina ineficaç: Pot ser més àcida o densa del normal, i els espermatozoides no poden desplaçar-se a través d’ella. Pot contenir anticossos que reaccionen davant els espermatozoides i si no hi ha mucosa uterina és impossible lafecundació-
· Endometriosis: les cèl·lules que revesteixen l’úter es distribueixen pels ovaris, la pelvis i les trompes degut a canvis de les hormones ovàriques.
·Úter inhospitalari: l’embrió no pot implantar-se en la cavitat uterina a causa d’una malformació o de la presència d’un fibroma o de pòlips.
ii) Tractament
La majoria de les dones que seguixen un tractament per a la infertilitatprenen medicaments en algun moment. Els medicaments s'administren per a tractar els problemes hormonals i d'ovulació, però tenen efectes secundaris.
Els medicaments poden usar-se sols o amb altres tractaments que ajuden a l'òvul i a l'esperma a unir-se. Dos dels tractaments més comuns són els següents:
1) Inseminació intrauterina. Es pren una mostra de semen d'un home. Es realitza unprocediment cridat ‘neteja d'esperma’ per a separar l'esperma saludable de la resta del semen. Un proveïdor d'atenció de la salut col·loca l'esperma directament en l'úter. D'esta manera, es col·loca l'esperma més prop de l'òvul i s'acurta el temps i la distància que l'esperma ha de recórrer per a aconseguir l'òvul. A la inseminació intrauterina també se la coneix com a inseminació de donant,inseminació alternativa o inseminació artificial.
2) Fertilització in vitro. La dona pren medicaments perquè uns quants òvuls maduren. El proveïdor d'atenció de la salut extrau els òvuls. El semen que s'arreplega de l'home es posa junt amb els òvuls en un laboratori. Una vegada que alguns òvuls han sigut fertilitzats, un o més d'estos òvuls s'introduïxen en l'úter. L'embaràs ocorre si un o més d'estosòvuls s'implanten en la paret de l'úter.
3) Infertilitat masculina
i) Causes
Els problemes relacionats amb la producció i la maduració de l'esperma són les causes més comunes de la infertilitat masculina. L'esperma pot ser immadur, tenir una forma anormal o ser incapaç de moure’s adequadament. Alguns exemples d’aquests problemes són:
- Azoospèrmia: absència d'espermatozoides enel semen.
- Oligospèrmia: disminució del nombre i mobilitat dels espermatozoides.
Moltes condicions diferents poden causar aquest problema, incloent les següents:
• Malalties infeccioses o condicions inflamatòries, com el virus de les galteres.
• Malalties hormonals o endocrinològiques, com la síndrome de Kallman o un problema pituïtari.
• Trastorns immunològics en els quals alguns homes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Infertilidad
  • Infertilidad
  • INFERTILIDAD
  • Infertilidad
  • Infertilidad
  • infertilidad
  • infertilidad
  • LA INFERTILIDAD

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS