Iniciació A L'Atletisme

Páginas: 6 (1296 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
INICIACIÓ A L’ATLETISME “Relleus”



















1. Breu explicació del context:

Es tracta d’una escola urbana situada a les afores de la ciutat, que té tots els curos d’infantil i de primària. El nostre grup consta de 15 alumnes i es tracta de la classe de 5è de primària (cicle superior). Com a característiques generals del grup, els nostres alumnes són la majoriade classe mitjana i tot i que alguns tenen alguns problemes a casa, això no suposa cap problema alhora de realitzar les activitats que proposarem.









2. Parts de la sessió:

2.1 Objectius didàctics:

1- Presentar als alumnes els conceptes més bàsics de l’atletisme.







2- Adoptar una posició de sortida equilibrada, que permeti reconèixer l’aproximació d’uncompany i iniciar la carrera.






3- Coordinar la velocitat de la teva carrera, amb la del company que arriba, per tal d’efectuar correctament l’entrega i recepció del testimoni.















2.2 Activitats d’ensenyament – aprenentatge:



ACTIVITAT 1

Cicle: Superior

Material: Cons i testimoni

Espai: Pista poliesportiva

Temps: 5-10 minuts



1.Dividirem el grup classe en quatre grups de 4, que es col·locaran en fila. Cada grup es col·locarà en el mateix costat de pista, i a una distancia “x” col·locarem un con per a cada grup. A partir d’aquí, el primer alumne de cada grup (fila) sortirà corrents amb el testimoni a la mà, donarà la volta al con, i entregarà de cares el testimoni al seu company, que realitzarà el mateix recorregut.L’activitat acabarà quan tots els components del grup acabin de fer el recorregut.

Esquema:

[pic]

[pic]

[pic]















ACTIVITAT 2:





Cicle: Superior

Material: Testimoni

Espai: Pista poliesportiva

Temps: 5-10 minuts



2. Es dividirà el grup classe en dos grups de 8 formant un cercle cada un. A partir d’aquí, els alumnes començaran a caminar,passant-se el testimoni de darrere a davant. A la senyal del mestre, el nen que tingui en aquell moment el testimoni, sortirà corrent per fora del cercle, per tornar a ocupar el seu lloc. Durant la carrera d’aquest subjecte, els seus companys, augmentaran el ritme de carrera, per augmentar el ritme de carrera. Un cop hagi arribat, el cercle tornarà a disminuir el ritme de carrera i es tornen apassarel testimoni.




Esquema:

[pic]
















ACTIVITAT 3

Cicle: Superior

Material: Testimoni

Espai: Pista poliesportiva

Temps: 10-15 minuts



3. Dividirem la classe en grups de 4, i cada grup es col·locarà distribuït al centre del camp. Els primers de cada grup, es dirigiran cap a la línia de fons, la trepitjaran, i tornaran al centre, on estornarà a trobar amb un company del seu grup, al qual li passarà el testimoni i aquest sortirà en direcció a la línia de fons contraria i realitzarà la mateixa acció.

Esquema:




[pic]


















ACTIVITAT 4

Cicle: Superior

Material: Cons i testimoni

Espai: Pista poliesportiva

Temps: 10-15 minuts

4. Muntarem un quadrat que ocupi gran part de lapista amb quatre cons disposats a cada vèrtex d’aquest. Organitzarem la classe en quatre grups de quatre, i cada un d’ells, es situarà a un vèrtex del quadrat. A la senyal del mestre, començarà la carrera de relleus. Sortirà el primer de cada grup, i passarà per darrere de tots els companys dels altres equips ( situats en cada un dels vèrtex del quadrat); al arribar al punt de sortida, entregarà eltestimoni al següent participant, i així successivament fins que tots els alumnes acabin el recorregut.

Esquema:




[pic]











3 Justificacio de la sessió:

3.1 Objectius:

Creiem que a través de les activitats plantejades els objectius didàctics plantejats es podran aconseguir ja que tots els jocs tracten els relleus o tenen aspectes molt relacionats amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball De L'Atletisme
  • Iniciaciativa educativa
  • l'atletisme
  • Diferentes ritos de iniciaci n
  • Iniciaci N A La Rob Tica
  • Sacramentos De Iniciacio N
  • INICIACI N AL VOLEIBOL
  • Sacramentos De Iniciaci N Cristiana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS