Inicis segones avanguardes

Páginas: 6 (1323 palabras) Publicado: 4 de enero de 2012
SEGONES AVANTGUARDES: Nous camins de l’art després de 1945
• Autor relacionat: “Grampsi”
Tot l’art de la segona vanguarda continua amb l’eslogan “d’Art igual a vida”. Aquesta vida evoluciona, es transforma. La realitat vital de la segona GM obliga una nova relació entre art i vida.
La societat es unconglomerat amb molta força i molt populista (antiprogressiu, i indiferents). Una societat ques’ha de construir després de la guerra, de la guerra civil española, auswitch, que s’ha de construir mitjançant una utopia perversa, construir una raça superior.
URS. Gran societat del moment. Nou realisme socialista. Imposada per la dictadura d’esquerres, que elimina així a tota vanguarda possible. Utopia de progrés. Utopias polítiques sempre es transforman en totalitarismes politics.
Amèricasurt enriquida de la 2GM, progressista com a potència econòmica i es vol convertir en primera potència mundial de l’art.
Art naturalista o realisme social.
A amèrica sorgeix el Crack del 1929 i queda molt empobrida, societat politicament involucrada prenen part i entenen que amb un sistema comprensible “realisme social”, que serveix per documentar la tragèdia americana.
Al 1948, triomfa anivell nacional, a amèrica, el llenguatge i el posicionament politic, l’Abstracció “jackson pollock action painting Numero 1”.
DADES INTERESSANTS
• A espnya, durant la dictadura franquista, l’art que posiciona el partit es figuratiu totalment polític. A l’any 55, hi ha les vianals hibero-americanas d’art, que a l’any 55 espanya envia l’art que el govern NO recolza, envia caixes amb obres d’artabstractes. Conscients que s’havien de natejar la cara cap a l’extranger, opta per assumir l’estètica que a amèrica havia etiquetat de MODERNA. La Bandera de representacio: l’art abstracte assentat en el llenguatge del Gest (gesto).

• Jackson polllock, que vol fer un art original, de vanguarda (enfrontant-se al sistema de l’art) aquest artista comença l’any 45 am la rev, arriba a l’any 47 amb latècnica del llenguatge velocitat surrealista. Aquest artista, al cap de 10 anys, veu alucinat com la seva obra veu com primer la compren els col·leccionistes privats, veu com la col·lecció del Gogenheim de NY. Troba una fotografía històrica al a revista Vogue: un taló de fons d’una obra d’aquest tipus i davn un desfile de models. També veu com el moma de NY, veu una exposició que s diu “15pintors americans”, que amb aquelles obres intenten fer la primera vanguarda d’art americana. Valorar l’art per la innovació eliminant les obres purament formals era un dels objectius dels pintors.

OBJECTIU : compendre que neix el primer museu d’art contemporani del mon. La idea era una contradicció, la idea de museu era preservar la història, per guardar las joyas de la corona de l’art. La idea demuseu no neix a europa fins a finals del s.18, que serveix que, per compendre el present, hem de tenir adins el passat. Per primera vegada, la idea de museu contemporani es una idea americana, que ara està estès a tot el mon. El MOMA de NY, neix a l’època dels anys 30, després de poder superar el crack de la borsa, reneix la seva economia i comença a crear les institucions que hauran de donar lloca la gran amèrica moderna. El govern crea borses d’ajut de treball pels artistes i els porta a fer art public, els artistes protagonistes de la vanguarda, als anys pobres, reben ajut de l’estat i començen a treballar fent morals, als aeroports, etc. Tot això fa que l’artista sigui conscient del paper public de l’art, art i societat te una linea directa. Crean congressos per analitzar per quin ade ser el paper de l’art abans i després de la guerra.
La creació del moma és important perquè el govern americà és conscient que a través d’unes grans fortunes, comença a organitzar diverses exposicions i revisions de les primeres avantguardes europees. A amèrica, durant la dècada dels 30 i 40, fa una revisió sistemàtica de tota la vantguarda europea. NY roba la idea de vantguarda a europa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segones avanguardes
  • La segona república
  • Part Segona
  • Segones Avantguardes
  • El noucentisme i les avanguardes
  • Els inicis de la ciència
  • Segona guerra mundial
  • La Segona Revolució Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS