Inserción laboral la fageda

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (521 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 26 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA FAGEDA

Ubicació:
Mas Els Casals, la seu social, es troba a la fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona).
Qui són?:
LaFageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració sociolaboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitatpsíquica o trastorns mentals severs.
L’any de fundació és al 1982, per iniciativa conjunta d’un grup de professionals de l’àmbit de la psiquiatria i de l’hospital Psiquiàtric de Girona.
Es consideravaque el treball podia actuar com element rehabilitador important en el tractament de la discapacitat i de la malaltia mental.

Funcionament:
Està formada per 210 persones, incloses usuaris iprofessionals.
En aquesta finca, de 15 ha., es porten a terme la majoria d’activitats, tant assistencials com productives.
Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i esdesenvolupen dins el marc administratiu d’un Centre Especial de Treball: un viver forestal, una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics i la secció dejardineria.
Les activitats assistencials, un Servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i activitats de lleure (sortides, esport, teatre...).
L’objectiu de les activitatsassistencials és millorar al màxim la qualitat de vida dels treballadors de la cooperativa i dels usuaris dels serveis, per tal que augmenti el seu grau d’autonomia.

La cooperativa La Fageda està formadaper 185 socis, dels quals 130 presenten discapacitat psíquica o malaltia mental crònica.
Les activitats agropecuàries que desenvolupa la cooperativa ofereixen moltes possibilitats terapèutiques ipermet acceptar totes les demandes de treball de persones de la comarca amb certificat de discapacitat.
A la Garrotxa hi ha un 0% de persones amb discapacitat o malaltia mental a l’atur.
Respecte al...
tracking img