Introduccion al arte rene huyghe-resumen

Páginas: 9 (2091 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2010
EL ARTE SU NATURALEZA Y SU HISTORIA PER RENÉ HUYGHE

Explicació del comentari del text i sistema del treball.

Desprès de llegir varies vegades el text proposat, per cert un tant feixuc per segons quins nivells d’usuaris de llibres i manuals d’art, he decidit el fer un resum en la següent estructura.

En base a unes frases que m’han cridat l’atenció del text, marcades entre cometes,seguidament faig un comentari personal de les mateixes per veure si comprenc una mica millor a l’amic Huyghe, comentaris que no tenen que ser del tot encertats per al lector final, si no que inviten a una reflexió del Art, o de la meva visió personal.

Per entendre els seus punts de vista o teories, he remenat per Internet diverses pagines o
enciclopèdies que existeixen de lliure divulgació. Així comel llibre de Gombrich “Historia de l’art”. Igualment he visitat alguna exposició, per posar en observació el text o textos llegits i poc a poc anar visualitzant text, o textos, en realitats.

He realitzat un petit perfil biogràfic de l’autor per tal de situar-lo o de veure millor el perquè de les seves interpretacions.

Al final del treball-resum he realitzar un anàlisis d’una visita a unaexposició, de Pipilotti Rist.

Breu ressenya biografica de Rene Huyghe

RENE HUYGHE (1906-1997)

Va fer el seus estudis a la Sorbona, on es llicencia en lletres desprès va fer un curs de tres anys a la École del Louvre.
Posteriorment,va treballar en el museu del Louvre.

A l’any 1930 va ascendir a comissari adjunt de pintures i va començar la preparació de varies exposicions. Vaeditar revistes especialitzades y va participar en visites a molts museus d´Europa y Estats Units per tal de veure les seves col·leccions i la seva organització.
Posteriorment a l’any 1937 va ser nomenat “comissari-jefe” de pintures i dibuixos del Louvre”. Igualment que fou professor de l’escola del museu.

Durant la Segona Guerra Mundial el van encarregar de evacuar les pintures del museu,cosa que desprès reorganitzaria.

L’any 1950 va obtenir la càtedra de “Psicologia de les Arts Aplicades “ en el Collage de France .La seva gran labor en museus, va tenir també molta importància com assagista, sobretot estudiant la psicologia de l’art modern.
En molts casos en la publicació dels seus textos, barreja elements del psicoanàlisis en una visió quasi “espiritual i casi mística”.

Alllarg de la seva vida, va escriure varies obres relacionades en l’art i la persona, però probablement “Dialogo con lo invisible” deu ser la mes reconeguda..

Rene Huygue va definir, en una ocasió, el seu concepte de l’art com “ el que no es pot posar directament en les paraules,es percep directament a traves de les imatges i les sensacions”.

Opinió personal o sobre l’autor i el text.

Crecque veu o defineix l’art com una cosa molt “filosòfica” o “psicològica” de les persones i/o grups. Determina molt la psicologia del interior dels individus com a justificació de les seves obres.
Es una mica feixuc els seus textos i reflexions per a persones no molt estudioses o erudites en la matèria. De totes maneres, contrastaré mes informació al respecte sobre l’autor, ja que es la primeravegada que en sentia parlar d´ell.

En un dels seus textos diu: “ El ser aïllat o la civilització que no arriba al art, estan amenaçades per una secreta asfixia espiritual, per una torbació moral” (El arte y el Hombre Edit. Planeta 1977).

El home comença a evolucionar, i dins de ell mateix el sentit de l’art i les formes que necessita per desenvolupar la seva creativitat, es per això que diríemque el mes important es el interior de la persona que fa crear les obres d’art.
La seva tesis principal es la de psicologia dins de la creació i de les obres d’art i dels historiadors.

Desgranament o autòpsia del text.

1-“El arte es una función esencial del hombre, indispensable, tanto al individuo como a las sociedades y que se ha impuesto a ellos como un anhelo desde los orígenes”....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El arte según rené huyghé
  • El Arte Y El Hombre Rene Huyghe
  • RESUMEN DE INTRODUCCION DE HISTORIA DEL ARTE DE GOMBRIICH
  • Comentario de texto "el arte y su naturaleza" por rené huyghe
  • introduccion al arte
  • Trabajo de arte rena-barroco
  • Introducción Al Arte
  • introducción al arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS