introduccion a la fabricacion mecanica

Páginas: 36 (8760 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
Introducció a la fabricació mecànica
Tots els objectes que trobem i utilitzem diàriament, com poden ser els automòbils, els mobles, els electrodomèstics, els llibres, etc, no es troben en la naturalesa, sinó que han estat creats per l'home, partint de matèries primeres de la pròpia naturalesa ja que, per mitjà de diversos processos de fabricació, se'ls ha donat la forma apropiada per aconseguircobrir una necessitat o augmentar el benestar humà.
Consisteixen en realitzar processos al material fins que adopti una forma per a obtenir un material final. Tenint en compte la singularitat d'aquests materials serà portat a fer per un procés determinat.
1.-Emmotllament
2.-Conformat
3.-desmotllament
4.-Unio de les peses
1.-Procediments de fabricació peremmotllament
El emmotllament és una tècnica que consisteix a escalfar el material fins a la seva punt de fusió i, en aquest moment, abocar en un motlle amb la forma de la pesa que es vol obtenir. Una vegada que s'ha realitzat el disseny de la peça que es vol fabricar , es necessari construir un model, de fusta o guix. A partir del model es construeix el motlle, que pot ser de sorra o en conquilla, sila peça esta buida per dintre cal fabricar mascles, que són les peces que recobreixen los huecos interiors. Al procés d'ompliment del motlle es diu colada. El desemmotllament consisteix a extreure la peça del motlle.

Tipus de motlles
Motlle de arena: Consisteix en la confecció d'un motlle elaborat amb sorra preparada amb aglomerants (ciments, argiles de sílice o caolí, o resines sintètiques)Emmotllament en conquilla: L'inconvenient fonamental del emmotllament en sorra és la necessitat de fabricar un motlle per cada peça fosa. Quan el nombre de peces a fabricar és molt elevat s'utilitzen motlles metàl•lics denominada coquillas. El metall és millor conductor de la calor que la sorra. D'aquesta manera, la velocitat de refredament de la peça serà major i, amb això, l'estructura ipropietats mecàniques finals seran millors.
2.-PROCEDIMENTS DE FABRICACIÓ PER CONFORMAT
Si sotmetem a un metall a una sèrie d'esforços, s'altera l'equilibri de la xarxa cristal•lina i es produeixen desplaçaments atòmics. En els procediments de fabricació per deformació la deformació és plàstica (els àtoms no recuperen la seva posició inicial). La deformació pot ser en fred (per sota de la temperaturade recristal•lització) o en calent (per sobre de la temperatura de recristal•lització).



FORJA
La forja és un procediment de conformació plàstica que s'aplica als metalls, normalment en calent, i que consisteix a escalfar el metall (normalment acers) fins a una temperatura inferior a la de fusió (fins a prop de 1000 º C) i posteriorment colpejar amb un martell o una premsa. A aquestatemperatura augmenta la plasticitat del metall de manera que se li poden donar la forma desitjada sense trencar o trencar el material.
ESTAMPACIÓ
Consisteix en sotmetre un metall a un esforç de compressió entre dos motlles d'acer, que es denominen estampes.
Es tracta d'una operació estretament relacionada amb la forja mecànica. Consisteix a situar el metall entre dos motlles anomenats estampes isotmetre'l a un esforç de compressió per mitjà d'una premsa. Las estampes són una mena de motlles formats per dues parts, les estampes superior i l'estampa inferior. Aquesta roman fixa a una taula, mentre que l'altra és accionada mecànicament, caient sobre l'altra.
Exclusió

. És un procés continu per conformar els metalls i els aliatges, fent fluir a pressió per mitjà d'un èmbol, El metall note que estar fos, sinó per sota del seu punt de fusió. És molt empleada per a metalls, Els dispositius emprats per aquest procés s'anomenen matrius i estan proveïts de broquets la secció és igual a la del perfil que es desitja obtenir.
Laminació

Consisteix en fer passar entre dues o més corrons un lingot en calent d’acer. A través de successives passades es redueix el seu espessor i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanica introduccion
  • Introducción A Los Mecanismos
  • Introduccion a la mecanica
  • tecnologo en fabricacion mecanica
  • fabricacion de piezas mecanicas
  • fabricacion de una pieza mecanica en torno
  • Seguridad en talleres de fabricacion mecanica
  • introducción a los procesos de fabricación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS