invasio subtil i altres contes

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
RESUM D'INVASIÓ SUBTIL I ALTRES CONTES
Pere Calders
invasió subtil
A l'Hostal PUnta Marina de Tossa hi ha el protagonista de la història (el propi narrador). Aquest, es passa l'estona intentantconvence's que un home totalment català és un japonès simplement perquè té la fòbia que els immigrants ens invadiran. Acaba amb la conclusió que si tots invadeixen com aquell "japonès" del restaurantserà difícil evitar-ho.
un trau a l'infinit
En Ramires -Guardunha i Coscolla (fill de portuguès i catalana) ha descobert la quarta dimensió i l'ha construit en una maqueta de tubs i ampolles deplàstic. En un principi tots els seus amics es mostren escèptics a la fectibilitat de l'invent però quan en Ramires -aconsellat pel narrador i protagonista- ha venut l'invent, el seu amic científic esplanteja que pot ser fins i tot veritat. Quan se'n adona ja és massa tard, una model que es fotografiava amb la maqueta per una campanya publicitària desaparegué del mapa per art de màgia. Decideixeneliminar la maqueta per prevenció i la cremen. Per altra banda però, en Ramires té remordiments per haver "eliminat" aquella noia i decideix casar-se (per mantenir la seva pobre família) amb la seva germanapetita que es una mica aturada. Per sort, es casa amb una dona que li va bé, li deixa fer molt la seva i es molt calladeta però va ser molt ingenu d'anar-se'n a viure amb ella sense ni coneixer-la. Ia més, al cap d'un temps, en Ramires confesa que ha tornat a construir la maqueta, i en Comajustans (l'amic físic) se'n interessa més que no pas se'n preocupa pels seus efectes criminals.
El milloramic
Es un boletaire que per casualitat xoca amb un extraterrestre mentre busca bolets pel mig del bosc. Aquest encuriosit no s'espanta i manté el posat. Comença a parlar amb aquell ésser estrany quees fa dir "sexòfor" i li confessa que no té cara i que no és només un, sinó que són molts que han adoptat aquella forma humana dins la carcassa metàl.lica. A més, un té un estri molt útil que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Invasio subtil i altres contes
  • Pere Calders. Invasió subtil i altres contes
  • pere calders invasi subtil i altres contes selectivitat
  • la meva cristina i altres contes
  • La meva cristina i altres contes
  • Alí baba i altres contes
  • Invasió subtil
  • Invasió súbtil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS