IT LIA

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
ITÀLIA:
POSICIÓ GEOGRÀFICA:
Itàlia esta situada aquí,(senyalant),ocupa principalment tota la península itàlica i a més a més dos grans illes de la mar Mediterrània, Sicília i Sardenya. Es un país els quals els seus límits son França,Suïssa,Àustria i Eslovènia i es un dels països de la unió Europea.
DESCRIPCIÓ FÍSICA:
EL relleu d’Itàlia té unes parts molt muntanyoses ja que al nord te els Alps icreuant tot el país i han els Apenins que es una gran serralada. Però apart d’això les altres zones d’Itàlia no són gaire muntanyoses. Com aquí podem veure,( mapa esquerra) les zones verdes son les grans serralades i les zones més fosques son aquelles en que no hi ha un relleu gaire elevat, però hi ha relleu.
SISTEMA PÒLITIC:
Itàlia es un sistema republicà, una república, des de el 2 de juny del1946 quan la monarquia va ser abolida per el referèndum popular. El president de la república es Giorgio Napolitano. Itàlia utilitza l’euro. I aquí tenim les monedes utilitzades allà, com podeu veure, el dibuix es diferent ja que surten símbols d’ Itàlia (Colisseu, cúpula del Vaticà...) I aquesta es la bandera (senyalant).
LES CIUTATS MÉS IMPORTANTS:
(1a Diapositiva)
Les ciutats més importants sónRoma , Florència i Venècia.
(2a Diapositiva)
Venècia: Venècia es una ciutat de Itàlia famosa per els seus canals ja que hi ha per a tot arreu, moltes cases son en barques i una manera de transport gens rar allà son les góndoles. El turisme que te aquesta ciutat tan especial es el que la converteix en una de les ciutats més importants d’Itàlia.
Roma: Roma es una de les ciutats més importants jaque es la capital d’Itàlia. A roma hi trobem molts monuments i edificacions molt famoses i que son símbols d’aquest país, com el Colisseu, la fontana di trevi... i al ser la capital l’ha convertit en una de les ciutats més famoses.
Florència: Florència es una de les ciutats més importants per que també te molts símbols que representen a Itàlia com per exemple el David de Miquel Angel o també unacatedral digna d’admirar que es la de Santa Maria di Fiore famosa per la seva gran cúpula vermella.
TEMPS:
Itàlia té una temperatura agradable gràcies al moderat del mar mediterrani i a la protección
que exerceixen sobre el país els Alps al nord d’aquest. Tanmateix el temps varia moltíssim
depenent de si estàs a la muntanya o a la platja. Durant els mesos d’hivern el fred i les
temperatures baixessón la nota predominant en els Alps mentre que en llocs com Sicília el
mar de Ligúria o el sud tenen temperatures més altes.
IMPERI ROMÀ:
Roma es on va començar l’imperi romà, es va extendre per quasi tota Europa i va tenir un paper molt important a la història d’aquesta i sobretot d’Itàlia. L’imperi Romà tenia la seu a Itàlia a la actual ciutat de Roma. Va estar desde el 27aC fins el 476 dC i vandeixar grans monuments, el més conegut es el Colisseu que es una de les actuals meravelles del món.
Segons la tradició romana Romul i Rem va ser el fundadors de la ciutat de Roma. La llegenda tracta d’un home anomenat Amuli que va destronar al rei Numitor, el seu germà i va matar a tots els seus fills excepte a la seva única filla Rea Silvia. Rea, va tindre dos fills, bessons amb el déu de laguerra Mart. Per por al que els hi pogués fer, va deixar els seus dos fills que van ser alimentats per una lloba. Al créixer van descobrir la seva història i van matar a Amuli , retornant a Numitor el seu tro que els hi va agraïr donant lis una part de les seves terres. Desprès van crear la ciutat de Roma al lloc on els havia alimentat la lloba. Però no es van posar d’acord amb al nom i al finalRòmul va matar a Rem i va anomenar a la ciutat Roma.
RENAIXEMENT:
Itàlia va ser un paios renaixentista. Aquí tenim tres obres dels tres diferents generes: pintura, escultura i arquitectura que representen la Itàlia renaixentista. A la pintura, hem posat la Giocconda, feta per Leonardo da Vinci i que actualment es troba en el museu del Louvre a paris. Per la part d’arquitectura, la cúpula de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • It lia Transporte
  • Lia admin
  • Tesina Lia
  • IT
  • lia tarea
  • AGAR LIA
  • perfil de LIA
  • se lia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS