items11 12 13

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
11. Descriu la renovació teatral del període que va des de la postguerra fins als anys 70. El règim franquista va prohibir el teatre en català, que no es va recuperar fins l’any 1946, conreant elsmodels i les formes dramàtiques més tradicionals del repertori de preguerra. Al llarg de la segona meitat dels anys cinquanta i la primaria dels seixanta, la renovació va provenir d’aportacionsd’autors com Palau i Fabre o Villalonga. En segon lloc es van fundar plataformes teatrals com l’ADB i l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, que va afavorir el naixement i desenvolupament del teatre independent ila revalorització de les figures del director, escenògraf i interpretA la fi dels anys seixanta hi va haver un seguit de grups que van protagonitzar més directament la renovació del panorama teatral:Els Joglars, Dagoll Dagom i Els comediants, basats en el teatre-festa. El 1976 va iniciar les seues activitats el Teatre Lliure, teatre independent i universal.El desenvolupament del teatre al PaísValencià està relacionat amb la intervenció dels germans Rodolf i Josep Lluís Sirera que reivindicaven la necessitat d’un teatre actual. 
12. Descriu els aspectes més importants de l’obra teatral deManuel de Pedrolo.
Entre 1958 i 1963 Manuel de Pedrolo escriu un total de tretze obres teatrals centrades en la temàtica de la llibertat i amb coincidències amb el teatre de l’absurd. En Cruma Pedroloreflexiona sobre l’autenticitat de l’home; en Homes i No sobre el conformisme heretat; i enSituació Bis reflexiona sobre la llibertat sobre un punt de vista genuïnament polític.
Sorgit de la necessitatd’exposar una situació col·lectiva de repressió, el teatre de Pedrolo despulla el diàleg de qualsevol referència que permeta localitzar-ne l’acció. Els personatges són símbols.Encara que esrelacionava el seu teatre amb el teatre de l’absurd, Pedrolo el considerava més bé com a teatre de l’abstracte, ja que “és massa coherent per a l’adjectiu d’absurd”. El tema de la mort i de la comunicació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tus Candidaturas 19 12 13
  • 11, 12 Y 13 De Abril
  • Semana 12 13 y 14
  • Noticia 12 13 14
  • Conferencias 12 13
  • Capi Tulos 12 13
  • Resumen cap 12 y 13
  • Ctm 11 12 13

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS