Itàlica

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
ITÀLICA
On està situada?
Està situada a baix del municipi de Sevilla (Santiponce), és el monument romà més antic de la península.
Fundació de la ciutat
Itàlica, es va fundar en el 206 a.C., perestablir els soldats que lluitaven contra els cartaginesos de Ilipa (lloc on ara hi ha el pobre d’Alcalà del Riu).
Traçat de la ciutat
El traçat de la ciutat Itàlica, es ortogonal. Format amb unamuralla i els seus carrers es tallen formant illes rectangulars, on si disposa d’habitatges residencials. En canvi, els edificis públics, com el Traianeum, temple dedicat a l'emperador Trajà, lesTermes Majors, l'Amfiteatre i el Teatre, vivien fora del recinte emmurallat.
Cases romanes
Les cases romanes es van construir en la nova Urbs. Que formen un conjunt residencial luxós ple de mosaics,marbres importants i estàtues de Grècia i Mauritània. Les cases antigament estaven formades amb un pati interior del que després s’ ajuntaven amb els patis de les cases andaluses. Amb pintures a lesparets i amb rics marbres. Les façanes tenien porxos, per poder se protegir als vianants.
Edificis d’ oci
El teatre romà: És la obra més antiga d’Itàlica i ara es troba enclavat dins del nucli urbà deSantiponce. Es va construir en temps de l’emperador August i més tard es va modificar. El teatre es va utilitzar fins al segle III i parts dels seus terrenys es van convertir en magatzems i corrals.El teatre el van descobrir en el 1970, que després de la reconstrucció a les grades, és utilitza per al seu propòsit original.
Té una estructura clàssica romana, que correspon amb la graderia,orchestra i escenari, tancat per un front escènic. Darrere d’aquesta escena, s’obre una plaça porticada amb un estrany rectangular de maó. Tenia una capacitat per a unes 3000 persones, repartides en elstres sectors en què es dividia la graderia.
El circ romà: va ser descobert en el 1799, que el representaba un mosaic al centre amb escenes de la competició. El mosaic va ser dibuixat moltes vegades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Itala
  • Italo
  • Diario De Itala
  • Escuela Italica
  • Italo calvino
  • Italo Calvino
  • italo gastaldi
  • Rama italica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS