Jacint Verdaguer

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
Nom de l’autor i obra
Salvador Espriu (1913-1985) . És un dels escriptors més significatius de la postguerra i un dels poetes catalans més importants. Tot i que es dóna a conèixer com a narrador,la seva incursió tardana en la poesia no és cap obstacle per aconseguir un ràpid reconeixement, no només dins les lletres catalanes sinó dins la literatura universal. També té un paper important en larecuperació del teatre català. 
La obra s’anomena Cançó del mati encalmat i forma part del llibre El caminant i el mur, escrit l’any 1954. Aquest poema el va escriure en una etapa de la seva vida enla qual predominaven sentiments de frustració i nostàlgia.

Contingut de l’obra
Podem dividir el poema en dues parts. La primera part conté les dues primeres estrofes. S’anuncia que el jo poèticha de morir mitjançant multitud de metàfores totes referides a la mar.
A la segona estrofa Espriu passa a parlar d’una barca. Ens diu que la seva barca se’n va mar endins; aquí la barca simbolitza lavida que se li escapa i quan es diu enllà de la mar  ens dóna a entendre que comença un segon mar simbòlic (el de l’altre vida).
En la última estrofa diu que el subjecte, dins el pati interior de laseva casa (el jardí dels cinc arbres), ja ha passat els millors anys de la seva vida que simbolitza amb la metàfora la rara rosa blanca
Finalment, per concloure el poema apareix aquesta frase:cridat, ara entraré en les fosques estances. Aquests últims dos versos volen dir que quan arribi l’hora de morir entrarà simbòlicament a la casa on l’esperen els seus morts.

Forma del poema
El poema ésd’art menor, estructurat en quatre estrofes de sis versos de sis síl·labes, menys el sisè de la primera estrofa que està format per quatre síl·labes. La rima és assonant i amb estructura lliure.Recursos retòrics

El poema de Salvador Espriu és ric en recursos literaris. En ell hi trobem recursos com les personificacions, la metàfora, la hipèrbaton, l'apòstrofe, el símbol, l'epítet, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jacint Verdaguer
  • Jacint verdaguer
  • Jacint Verdaguer
  • jacint verdaguer
  • Jacint Verdaguer
  • Jacint verdaguer
  • comentari de text jacint verdaguer
  • Los dos campanars de Jacint Verdaguer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS