Jaume funes

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2011
¿CÓMO TRABAJAR CON ADOLESCENTES SIN EMPEZAR POR CONSIDERARLOS UN PROBLEMA?
Jaume Funes Artiaga

Jaume Funes Artiaga, psicòleg, periodista i educador. Des de 1974 ha treballat en l’atenció socialde l’Administració Local, en la renovació pedagògica, la intervenció educativa a les escoles de secundària, la protecció de menors i la justícia juvenil i l’abordatge dels problemes generats per l’úsde les drogues. És especialista en temes d’educació i d’atenció als conflictes socials en l’adolescència. Ha escrit nombrosos articles sobre aquests temes, sol o amb autors, entre altres, elsllibres: La nova delinqúència infantil i juvenil (1982), Dejar la heroína (1985), Incorporarse a la sociedad (1989), Nosotros, los adolescentes y las drogas (1990), Valors joves i segle XXI (1993), Aquí...un amic (Quaderns Educació Ética. 1993), Mediació i Justícia juvenil(1994), La violència i els violents (1995), Drogas y adolescentes (1996), Les aules taller i els adolescents exclosos (1997),Intervenció psicopedagògica sobre problemes de desaptació social (1998), El acompañamiento y los procesos de incorporación social (2001).
Actualment treballa com a professional lliure, es dedica a ladocència a la investigació, orientació, supervisió i atenció als adolescents i joves. A la Universitat Ramon Llull és professor d’intervenció socioeducativa amb adolescents i joves i “Cultura i Diversitat”.En aquest article trobem un seguit de plantejaments i enfocaments per saber com ens hem d’acostar a la realitat dels adolescents en un context adult en el que predominen les mirades a l’adolescènciacom a problema.
Funes pretén analitzar aquestes mirades amb algunes claus a partir de la condició social, la diversitat i la necessitat de l’adolescent a ser i a descobrir. En la segona part del’article proposa analitzar les diferents etapes que passen els adolescents i com podem acompanyar-los en aquesta etapa per poder treballar amb ells.
Funes parla de que tots els adolescents són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario del articulo de jaume funes
  • Jaume
  • Funes
  • Funer
  • Funeas
  • FUN
  • Cueva Fun Fun
  • Jaume I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS