jdmej

Páginas: 2 (261 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014






EL PRÍNCEP FELÍÇ
Dublín, 1854 - París, 1900) Escriptor britànic. Fill del cirurgià William Wills-Wilde i del'escriptora Joana Elgee, Oscar Wilde va tenir una infància tranquil·la i sense sobresalts. Va estudiar en la Portora Royal School de Euniskillen, en el TrinityCollege de Dublín i, posteriorment, en el Magdalen College d'Oxford, centre en el qual va romandre entre 1874 i 1878 i en el qual va rebre el Premi Newdigatede poesia, que gaudia de gran prestigi en l'època.

Oscar Wilde va combinar els seus estudis universitaris amb viatges (en 1877 va visitar Itàlia i Grècia),al mateix temps que publicava en diversos periòdics i revistes els seus primers poemes, que van ser reunits en 1881 en Poemes. A l'any següent va emprendreun viatge a Estats Units, on va oferir una sèrie de conferències sobre la seva teoria sobre la filosofia estètica, que defensava la idea del «art per l'art»i en la qual asseia les bases del que posteriorment va donar a cridar-se dandisme.







1-L'època victoriana deu el seu nom a la Reina Victoria Id'Anglaterra, que va ser coronada en 1837 als 18 anys d'edat. El seu regnat, que es va estendre fins a 1901, va coincidir amb el període de major apogeu de lasocietat burgesa. La burgesia, nova classe social engendrada arran de la doble revolució (industrial i francesa), va construir els seus propis valors, ideesi costums; però aquests es van ser difonent gradualment a altres sectors socials, a tal punt que es van imposar com a categories universals.
2-
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS