Jean valjean

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
TREBALL DEL LLIBRE DICCIONARI PER A OCIOSOS

AUTOR: Joan Fuster

1) Què saps d l’autor?

Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 23 de novembre del 1922 - ibídem, 21 de juny del 1992), va ser unescriptor valencià en llengua catalana/valenciana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, la seva obra més influent, laseva tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística, història, filosofia i turisme. Està considerat l'assagista valencià més important del segleXX.
Fuster és l'assagista valencià més considerable de les generacions sorgides després de la guerra civil, amb una força que depassà l'àmbit literari i es projectà sobre la vida cultural i civildels Països Catalans, la consciència unitària dels quals contribuí poderosament a crear.
Va ser una figura clau en el nacionalisme valencià contemporani i en la definició dels Països Catalans. Apartir de la dècada dels 60 del segle XX es va convertir en un referent cívic al País Valencià en el moviment de represa de la cultura catalana. Josep Pla va dir de Fuster: "Representa una nova mentalitat.No és un valencià estricte, ni un català de València, ni un valencià catalanitzat. Fuster és un element normal de la totalitat de la nostra àrea lingüística".

2) Explica breument Diccionari pera ociosos.

Diccionari per a ociosos es tracta d'una obra molt personal i subjectiva. L'obra és una recopilació de paraules que l'autor ha definit amb les seves pròpies paraules i pensaments idesprés les ha organitzat de forma alfabètica.
Són seixanta una paraules que entre totes fan que aquest llibre en ocasions sigui amable, altres irònic, compassiu, esgarripaire… En relaitat, són lesreflexions de l'autor de temes molt diversos. Els textos que es presenten al llibre daten d'èpoques molt disperses.
Per explicar el tema de l'obra més profundament haurem d'anar paraula per paraula,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La metamorfosis de Jean Valjean en "Los Miserables"
  • Jean Valjean
  • Jean valjean
  • JEAN VALJEAN
  • Jean
  • Jean
  • Jean
  • Jean

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS