Jesus y las mujeres

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (689 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
JESUS I LES DONES

La dona dels temps de Jesús, sense drets, eterna menor d’edat, confinada a la casa i amb molt escasses possibilitats de mantenir contactes socials, aïllada del temple endeterminats dies a causa de les lleis de puresa ritual, sense dret a l’ensenyança de la Llei i sense dret a ser considerada com a subjecte de la Llei i per tant incapaç de merèixer, pobre, pecadora i petita,es trobava en una situació que la constitueix en un paradigma significatiu de marginació. Jesús surt del seu cercle per apropar-se a ella.
L’afirmació de que amb Jesús es va iniciar vertaderament unarevolució a favor dels marginats, cobra un significat especial en relació amb la dona.
Jesús, cada vegada que es troba davant d’una situació de marginació de la dona, manifesta clarament la sevavoluntat de reestablir-la en la seva dignitat humana; però això també produeix escàndol en la societat, escàndol que es subratllat pels evangelistes potser perquè ells mateixos no arribaven a comprendrela conducta de Jesús amb les dones.

Les dones van seguir a Jesús des del principi escoltant el seu missatge, aprenent d’ell i seguint-lo de a prop, el matiex que els seus deixeples varons, i quantots el van abandonar, només les dones van estar en el momet en el que el van clavar a la creu.
Les dones van trobar en Jesús algú que trencava amb tots els estereotips vigents en aquella societatmasclista, en la que ser dona significava estar destinada a viure en un estat de inferioritat i submisió als homes.
En les circumstàncies en les que es trobaven les dones, van trobar en Jesús algú queles respectava, les defensava.
Jesús s’apropava a elles amb una mirada diferent i les acollia amb una simpatia desconeguda, inclús a vegades, les posava com a exemple davant dels homes.
Amb unasensibilitat gens habitual en aquella societat, Jesús tenia el costum de parlar explícitament de les dones fent-les “visibles” i posant de relleu la seva valia com a persona. Les presentava com a model...
tracking img