jhjhhgff

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2013
L’estat
L’estat és el conjunt de les institucions creades per regular la vida i l’activitat de les persones, que viuen en un territorio delimitat i comú i queestán governades per unes mateixes lleis, sota un mateix poder.
El territorio
Els estats poseeixen un territorio sobre el qual exerceixen el seu poder. Elterritorio estatal acostuma a estar ben delimitat per unes fronteres que permeten distingri-lo d’uns altres estats.
El poder
Allò que caracteritza l’estat és el dret al’exercici del poder. En l’exercici del poder, l’Estat ha de realizar un seguit de funcions de carácter divers:
-establit les lleis que regulen les relacions socialsde la población de l’Estat.
Als paisos democratics, aquestes lleis son elaborades al parlament.
-Vigilar el compliment de les lleis i administrar la justicia a lasocietat per mitrja del poder judicial.
L’exercici del poder. La democracia
Com s’exerceix el poder
Al llarg de la historia, els estats han exercit el poder demaneres molt diverses. Sovint s’ha considerat que el poder correspon a una sola persona, que hi accedeix per herencia o per uns altres mitjans no electius.
El segleX1X es defensava el sistema democratic d’eleccio dels governants, pero nomes participaven en les eleccions els qui pagaven impostos, perque es consideraba quenomes aquestes persones estaven capacitades per saber allo que era adequat per al govern de l’Estat.
Tambe les dones n’estaven excloses.
Als estats democraticsactuals,l’eleccio dels governants la fan els ciutadans i les ciutadanes majors d’edat, perque la sobirania , es a dir, l0exercici del poder, resideix en el poble.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS