jordi

Páginas: 5 (1183 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
Anticontaminació
1- Anàlisi motor i característiques tècniques, fitxa Técnica, codi VIN, adhesius, datos del vehicle.


Les dades del vehicle les podem trobar a la fitxa Técnica per s’ haver les dades del motor, l’any, model, cilindrada, numero de xassis. També podríem mirar pels vidres que porta una etiqueta i mira’n els últims números podrem s’ haver de quin any és. Per un altre bandatambé podem localitzar informació de raderra el vehicle, al maleter i tenim una placa que ens diu algunes dades del vehicle, lletres de motor: BBY
2- Segons l’any a quina normativa està collat 2002.

EURO III
1/2000
2,30
0,20
0,15
-
-
EURO IV
1/2005
1,00
0,10
0,08
-
-
EURO V
9/2009
1,00
0,10
0,06
-
0,005*
EURO VI8/2014
1,00
0,10
0,06
-
0,005*

La EURO III seria la normativa que té que complir el vehicle que analitzem a la hora de anar a la ITV. Com podem observar cada 5 anys és van renovant i van baixant els valors dels fums així podem obtenir menos contaminació.
3- Condicions al analitza els gasos d’escape. Tipus de catalitzador, sonda lambdes, davant i darrera, amb quin estat téque està el vehicle, etc..
Per poguer fer servir l’analitzador de gasos correctament, haurem de tenir el vehicle que no tingui cap fuita de fums, que no ens agafi aire per culpa d’algun tubo trancat o fet malbé, es necessari tenir el filtre d’aire net, mirar nivells del vehicle l’oli i l’aigua anticongelant. Un cop estigui tot això mirat deixarem el cotxe uns 10 o 15 minuts que és vagi calentanel temps de nosaltres preparar l’analitzador de gasos. Per començar a analitzar tenim que tenir el cotxe calent i al ralentí.




4- Auto diagnosis al vehicle i autocom.


Per fer una auto diagnosis del vehicle agafarem la autocom i li endollarem el connector al vehicle (el connector té 16 pins). Tot seguit li donarem contacta al vehicle i ja introduïm totes les dades del vehicle que son:marca, model, any, cilindrada. A continuació entrarem a sistemes de diagnosis i farem una diagnosis general. Ens han sortit varius fallos del vehicle i lo que em fet a sigut borrar-los els que hem pogut, i els fallos més importants que ens han quedat, sensor Map, sensor papallona, sonda landa. Desprès ens en hem anat dintre de paràmetres per observar el resultat del vehicle en funcionament. Hemobservat la lectura de paràmetres a temps real.
5- Analitzador gasos 4g més factor landa. Gasos analitzats quantitat i normativa.



En aquesta practica ens em basat a analitza els gasos que fa el vehicle a partir de la maquina. El resultat ha estat valor lambda 1,004, C02 %- 13,2, 02- 0,2. En les dades teòriques que ens podem moure sónvalor lambda = 0’99 a 1’01, C0= per sota de 0,2 %, HC= per sota 50 ppm, C02= 15-17%, 02= per sota 0,2%, NOX= 0’08ppm. Això vol dir que tenim una mescla pobre




6- Que passa amb els gasos de escapament quan el funcionament del vehicle té mescla rica i en pobre?


Quan el vehicle treballa amb mescla rica els gasos d’escape entra’n amb contacte a l’elèctrode negatiu que te poc oxigen. Elelèctrode positiu en esta en contacte a l’exterior com contra més oxigen, el diòxid de criconi deixa passa l’oxigen als elèctrodes i això crea una tensió proporcional a la diferencia de oxigen. Aquest tensió es aproximadament 900 mV.
Quan la mescal es pobre hi ha més oxigen als gasos de escape i això fa que la diferencia de potencial entre elèctrodes disminueixi i el resultat te que està en uns100mv.
7- Anàlisi de les dues sonda lambda fils i funcionament de cada cable.


La funció principal de les sondes lambda es mesura l’oxigen. Hi ha vehicles que en porten una o en poden portar dos. En el nostre cas en portava dos una abans del catalitzador i l’altre desprès. Així la centraleta pot comparar les senyals de les dos a partir de la diferencia que hi ha entre una i l’altre ella sap la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jordi
  • jordi
  • jordi
  • Jordi
  • Jordi
  • jordie
  • jordi
  • Jordi De Sant Jordi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS