Jornades d'emprenedoria i creació d'empreses

Páginas: 8 (1776 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2010
Els passats dies 28 i 29 d’Abril, es van portar a terme les VIII Jornades d'Emprenedors i IX Jornades de Creació d'Empreses a Reus.

En aquestes Jornades, es van realitzar diverses conferències de diferents empreses de nova creació, de les entitats que ajuden ha aquestes empreses amb la seva creació, aconsellant-les i ajudant-les... també vam poder gaudir de la conferència del Sr. LeopoldoAbadía autor de “La Crisis Ninja” i vam poder presenciar el lliurament dels VII Premis Reus a la Creació d’Empreses i dels I premis Idees.

A mi, el que més em va impactar van ser les experiències personals, com va ser la de l’empresa Rheos Ecology, també em va impactar tota la història del celler cooperatiu de Capçanes, ja que el Sr Francesc Blanch ens ho va explicar amb molts sentiments, il’explicació del Sr. Leopoldo Abadía de la crisis en paraules “normals” que tothom pot entendre.

Tot i això, aquest treball el faré sobre l’empresa Rheos Ecology: emprenedors subaquàtics. La conferència d’aquesta empresa la va portar a terme el Sr. Jesús Ortiz. Aquest va guanyar l’any passat els VI Premis Reus a la Creació d’Empreses.

Com va sorgir la idea de crear una empresa?...

Aquesta empresaestà formada pel Sr. Jesús Ortiz i la seva dona la Sra. Gora Merseburger. Ells van realitzar la carrera de biologia i van fer un doctorat. Desprès ell va estar treballant al Centre d’Estudis de Rius Mediterranis (CERM) i ella a la universitat de Vic. Amb aquestes tasques que estaven realitzant no es sentien del tot realitzats i llavors van decidir que la única possibilitat viable per fer el queells realment volien era crear la seva pròpia empresa amb la idea que tenien.

Ells volien treballar analitzant els ecosistemes aquàtics, que com ens van explicar consisteixen en les aigües fluvials i no els ecosistemes marins. Ells volien veure la relació que hi ha entre l’activitat humana i els ecosistemes aquàtics, com pot ser l’aigua, la pesca, la fusta, el lleure... També volien analitzarl’estat ecològic de l’aigua, mesurar la qualitat de l’estructura i la funcionalitat dels ecosistemes aquàtics...

Amb totes aquestes idees que tenien al cap, es van estar assessorant i van veure que hi havia préstecs, subvencions, entitats que els ajudaria i guiaria... però havien de fer un pla d’empresa i ells no s’havien com ho havien de fer. Al principi es van veure una muntanya a sobre amb això isemblava molt difícil, però ara, desprès de fer-ho, creuen que és imprescindible tenir un pla d’empresa elaborat per poder crear-ne una.

Aquesta idea que tenien, queda recollida en el gràfic següent:

[pic]

El centre de la seva idea era la recerca amb especialització i diversificació. També es volien dedicar a realitzar serveis tècnics, a la formació, la divulgació i obrir una botiga.Tots els començaments són durs....

Al principi l’empresa constava de poc material informàtic i de mostreig, només tenien un microscopi... i van pensar que ja anirien fent una adquisició progressiva. Van començar treballant a casa i desprès REDESSA els hi va proposar de tenir un local propi. Actualment són dos treballadors més alguna contractació temporal que poden fer, tot i que al pla d’empresavan proposar de ser entre 15 i 20 treballadors, però s’han donat compte, que de moment això no és viable i tenen l’esperança de anar-ho aconseguint al llarg del temps. Per poder crear l’empresa i començar l’activitat d’aquesta, van fer una inversió inicial d’uns 10.000€.

Ells també van portar a terme un anàlisis DAFO i van concloure que tenien més punts a favor que en contra, perquè aquíencara no es té molta consciència en l’activitat que ells tracten, però en països nòrdics, aquesta activitat és molt important i la gent la té molt en compte. Llavors creuen que aquí cada vegada la gent serà més conscient i que aquesta activitat guanyarà terreny.

També van haver de realitzar un pla financer i la previsió que van fer per al primer any era de poca inversió i pocs beneficis,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creació d'empreses
  • Treball De Recerca I Creaci
  • Creació I Estructura De La Terra
  • economia i organització d'empresa
  • Unidad I Introducci N A La Creaci N De Negocios
  • Economía d'empresa
  • Pla d'empresa
  • Organització d'empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS