Josep Carner

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
Josep Carner (1884-1970)


Va néixer a Barcelona el 1884. Va estudiar Dret i Filosofia i Lletres i des de Jove col·laborà en revistes i diaris amb articles i poemes; també va participar enconcursos de poesia. Fou un home de gran cultura i polifacètic: va treballar com a lingüista a l’institut d’estudiants catalans i també va ser cònsol a costa rica. Fou un dels nombrosos escriptors exiliatsarran de la Guerra Civil. Així, va viure a Mèxic i a Brussel·les, on va morir el 1970.

Entre les seves obres destaquen Els fruits sabrosos.
La publicació d'aquest llibret, Els fruits saborosos, acomençaments del 1906, indica que les vagorositats modernistes, les seves truculències i les individualitats genials o genialoides ja tenen els dies comptats. Catalunya necessita una altra cosa.Potser necessita menys creativitat aparatosa, moltes vegades simulada, i més solidesa creativa. Sobretot necessita, pel que fa a la literatura, una ordenació de la llengua que la converteixi en una einacapaç de qualsevol escriptura. I necessita, pel que fa a les arts en general, una codificació que les faci avaluables i transmissibles. És a dir, necessita uns instruments sòlids per a crear tradició.El Noucentisme es va proposar aquesta fundació d'una cultura sòlida, moderna i transmissible, d'una cultura catalana seriosa equiparable a les cultures europees més avançades. El 1906 es van donar unasèrie de símptomes que mostraven que alguna cosa començava a passar. I Els fruits saborosos va ser un d'aquests símptomes.

Com les maduixes
Harmonia: “ La que s'encanta davant una claror i vacreixent trànquil.la i en admiració”
Serenor: “ Li plau la corretjo-la i aquell hervei tan fi, i creu que el cel s'acaba darrera del jardí.” ;” Pandara sempre ha vist el cel asserenat; ignora lagropada i el xiscle de les bruixes”
Valoració de les coses menudes: “ La néta més petita”; “ belluga l'airet ombres lleugeres”
Metàfores: El món, en meravelles i jocs atrafegat, és petit i vermell i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner
  • Josep carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS