Juda

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2012
L’escriptora colombiana Laura Restrepo en aquesta obra fa una exaltació a la necessitat de l’amor. Ens mostra durant tota aquesta novel·la la problemàtica del seu país, Colòmbia. En eltranscurs d’aquesta obra podem veure com una dona estrangera (Ojos de Agua), que treballa a Colòmbia acollint refugiats, s’enamora apassionadament d’un misteriós refugiat (Siete por tres). Elprincipal interès de la novel·la és aquest sentiment d’atracció i els canvis que en ell es produeixen.
D’altra banda, mentre és desenvolupa la història sentimental se’ns presenta la històriadel protagonista, el refugiat, un home amb una història personal demolidora. Aquest personatge, bondadós i treballador, és un exiliat de la guerra que va perdre la seva mare adoptiva, MatildeLina, en la fugida. Aquesta pèrdua sumada al sentiment d’abandonament patit des dels seus inicis l’han portat a l’estat d’inhibició i trencament en el que es troba ara. Perdut en la cerca iesperança de trobar a la seva mare, l’home de vint-i-un dits remou constantment el passat i passeja vacil·lant per els carrers del món. En la persecució del seus fantasmes personals, aterra aTora on coneixerà a l’altre principal protagonista.
A partir d’aquí es desferma una història d’amor peculiar que augmenta conforme el refugiat aconsegueix oblidar els seus fantasmesimplicant-se en la resolució dels problemes polítics del centre de refugiats. Al llarg de la lectura ens apareix una confident companya d’exili de Siete por tres i Matilde Luna que ens destaca lapeculiar relació entre mare adoptiva i fill on els dubtes sobre la puresa de la relació familiar es plantegen de forma clara.
Al llarg de la novel·la l’autora ens mostra i ens dóna proves dela duresa dels carrers de Tora i de la violència que es viu a Colòmbia. També ens mostra la intensificació de les relacions humanes d’aquelles persones que viuen immerses en aquest violent món.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judo
  • Judo
  • judas
  • judo
  • judas
  • judo
  • juda
  • Judo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS