Judaisme

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
JUDAISME


Nom: Judaisme

Origen:
El judaisme és la religió del poble jueu. És la més antiga de les tres religions monoteistes majoritàries i una de les tradicions religioses més antigues queencara es practiquen. Va sorgir fa més de 3000 anys.

Localització geogràfica:
El judaisme el trobem situat a Israel i Jeruslam és la ciutat santa, també en trobem amb poques quantitats a EUA.Fundador:
Jahvè, és l’ únic Déu i significa jo sóc el que sóc, Jahvè va establir una aliança molt forta amb el poble d’ Israel sempre batllaria per el seu benestar.Llibres:
La Torà que en hebreu significa “llei” és un conjunt de textos sagrats, correspon amb els cinc primers llibres de la Bíblia i ofereix un ampli ventall de manaments i l’ origen del poble jueu.Creences Principals:
El sàbat que significa el dia sagrat, s’ inicia a la posta de sol del divendres i es finalitza a la posta de sol del dissabte on es comencen tot un tipus de treball físic.Festes:
Hannukak: és la festa de les llums, se celebra el terçer mes del calendari jueu, cada nit del Hannukak s’ encén una espelma del menorà que simbolitza la llum que crema el templeRituals:
-Rosh Hashanah : se celebra a la tardor i marca l’ inici de l’ any nou jueu, commemora la creació del món.

-Yom Kippur: deu dies després de Rosh Hashanah es tracta de fer una jornadade dejuni dedicada al penediment.

-Purim: és l’ inici de la primavera

-Yom Hashoà: festa afegida després de la segona guerra mundial, en memòria dels sis milions de jueus assassinats.Símbols:
-Shofar: tipus de trompeta especial fabricada a partir de la banya d’ un animal i utilitzada en vàries festes jueves.

-Estrella de David: dos triangles equilàters, s’ utilitza per distingirles comunitats reservades per a jueus a partir de l’ Edat Mitjana.

-Dreidel: baldufa amb que els nens jueus juguen, té quatre cares amb lletres diferents que signifiquen diferents símbols....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judaísmo
  • Judaísmo
  • El judaismo
  • Judaismo
  • judaismo
  • Judaismo
  • judaismo
  • Judaismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS